ALLSIDIG BRUK AV HEST

HESTESPORTLINJEN

Travsport, sprang og dressurridning
LES MER OM LINJEN

RIDE / TRAVUNDERVISNING

Travundervisningen foregår på Bergen Travpark som ligger i kort avstand fra skolen. Her får du praksis hos profesjonelle travtrenere. Det er fint om du har erfaring fra å kjøre hest fra tidligere, men hvis ikke så lærer du det. Du får også ridd en god del, da dette er noe travhestene har svært godt av. I tillegg får du en god innføring i stell og behandling av hest.

Du er med på det meste, fra trening av løpshester til temming av unghester. Du er også med under løpskjøring og gir hesten det nødvendige stell både før og etter løpet. Rideundervisningen foregår på Hjortland i Åsane Rideklubb sine lokaler, klubben som for kort tid siden ble utnevnt til «Årtes Rideklubb» av AEG Awards. Dette flotte senteret ligger ca. 10-15 minutter fra skolen.

Her finner man det meste av fasiliteter. Senteret har godt skolerte skolehester, og av fasiliteter har man et innendørs ridehus med walber-bunn på 25x67m., en eldre rubbhall på 20×55 m., og en stor utebane på hele 55x80m (også med walber-bunn). Elevene deles inn i grupper etter nivå, og det undervises hovedsaklig i dressur og sprang. I tillegg lærer man bakkearbeid, horsemanship o.l. Man kan også få muligheten til og «snuse» litt på westernriding.

Du er hjertelig velkommen til å tilbringe mer tid i stallen utover skoledagen hvis du ønsker det, og kanskje kan du få en avtale som fôrrytter for en av de ca 30 privathestene som står oppstallet i «nye-stallen»?

TEORI

For å forbedre din hestekompetanse er det også nødvendig med teori. Du får blant annet undervisning av en veterinær som gir en innføring i emner som sykdomslære, førstehjelp, fôring osv. Av smeden lærer du om skoing, hoven og hovlidelser.

Du lærer også om alternative behandlingsformer, utstyrstilpasning m.m. Man får anledning til å ta «Grønt kort», og kan dermed delta på diverse stevner hvis ønskelig. I tillegg får du også et kurs i hestemassasje, med kursbevis etter endt kurs.

HVA FORVENTER VI AV DEG?

  • Du er interessert i hest, og har lyst og lære så mye som mulig
  • Du er ivrig, du har lyst å være i stallen, og du tåler å være ute selv om det regner
  • Du stiller opp til all undervisning, og at du er sulten på og lære
  • Du byr på deg selv, er positiv og ønsker et flott år for deg og dine medelever

Kan du svare ja på dette, kan du forvente et spennende, utfordrende, lærerikt og «hestelig» år.

TA MED EGEN HEST

Har du egen ridehest du ønsker å ta med, er det mulighet for dette. (Her gjelder «førstemann til mølla» prinsippet).

Gå gjerne inn på Åsane Rideklubb sine websider for å utforske litt.

STUDIETUR TIL USA

I vårsemesteret reiser vi på en lengre studietur til USA hvor vi besøker hesteeldoradoet New Jersey. Vi besøker forskjellige trav- og ridestaller, stutterier, travbaner og galoppbaner. Vi får undervisning både i westernriding og tradisjonell riding.

I USA har vi et bredt kontaktnett med dyktige trenere som gjør denne turen til en unik opplevelse. Vi tilbringer også noen dager som turister i New York.

KONTAKT

Ta gjerne kontakt med linjeleder på Hestesport:

Marianne Kaarevik

ririhall