Mitt år på Åsane Folkehøgskole

«Sophia, du er limet som holder oss sammen»

Denne uttalelsen fra en medelev sitter som klistret i minnet.
Den viser hvilken genuin interesse man viser for hverandre på en folkehøgskole.
Ikke bare jeg, men alle sammen. Alle har man gode kvaliteter, og noe bagasje har man også med, og sammen er man med på å forme et helt unikt år.
Jeg sitter fortsatt med tårer i øynene av alt savnet man føler etter å ha gått et år med alle de vakre folka. Man pusset tenner sammen, satt i undervisning sammen, skapte generelt mange gode øyeblikk sammen. Jeg kommer aldri til å glemme alt jeg har lært av å være elev ved Åsane folkehøgskole, all selvinnsikten man får, alt man gjør for sine medelever.
Denne skolen har så utrolig mye å tilby akkurat deg som elev, så spørsmålet er heller: «Tør DU ta sjansen og være med på morroa?»

Det er nok en grunn til at de sier «BILLETTEN VIDERE», billetten til det livet DU ønsker å leve, selv om veteraner som meg egentlig bare ønsker å bli.

Sophia A. Zissis Bye, elev 2015/2016 og stipendiat 2016/2017

 

Sophia Zissis Bye_2
martin
Mitt år på Åsane Folkehøgskole

Året på Åsane folkehøgskole er det desidert beste året så langt i mitt liv. For det første fikk jeg holde på med noe jeg stortrives med flere ganger i uken. Jeg lærte masse nytt innen travsport, og ble kjent med mange nye mennesker innenfor hestemiljøet enn det jeg hadde blitt hvis jeg ikke hadde gått der. Jeg har senere fått meg jobb i en travstall som følge av at jeg utplasseringen vi hadde på Bergen Travpark. Jeg trivdes veldig godt der og ingen skoledag ble kjedelig når jeg fikk være i stallen hele dagen. Men det beste av alt var helt klart vennene jeg fikk på skolen. Jeg har fått venner som jeg vet jeg vil ha med meg hele livet, og det er jeg utrolig takknemlig og glad for.

 

Å flytte til et nytt sted i landet i etterkant av skolen ble mye lettere siden jeg hadde mange gode venner fra folkehøgskolen som bodde der. I tillegg lærte jeg mye om meg selv, om det å leve tett på mange mennesker jeg ikke kjenner fra før av, og å utfordre meg selv på forskjellige måter. Vi hadde det utrolig gøy både når vi hadde arrangerte sosiale arrangementer, eller når v i bare slappet av på internatene på kveldstid. Jeg anbefaler virkelig alle jeg kjenner å ta et år på Folkehøgskole. Tiden kan nesten ikke beskrives, men jeg vet at å dra fra skolen og alle vennene mine på slutten av året var veldig tungt! Et bedre skolealternativ etter videre gående skal man lete lenge etter!

 

Martin Opheim Gløersen, 2012-13

Mitt år på Åsane Folkehøgskole

Jeg gikk på hestelinja, det var en lærerik og allsidig linje. Valgte hovedsakelig trav, da dette var min interesse fra før, jeg hadde stor glede av dagene på travparken. Hestelinja er mangfoldig, så vi var innom det meste, både innenfor ridning og trav. På studieturen i USA var vi også innom westernridning. Selv om dette ikke har blitt mitt yrkesvalg i ettertid, er det en hobby som alltid vil være med, og da er det veldig nyttig å ha med seg kunnskapen vi fikk gjennom hovslagerundervisning, veterinær, hesteterapeut osv.

Folkehøgskole året på Åsane, hadde et varierende innhold av linjefag, valgfag og fellesfag. I tillegg til mye bra opplegg på skolen, dro vi også ofte inn til Bergen på teater, konserter, kino og andre aktiviteter. Med fjell og natur like utenfor, og direktebuss inn til byen hadde vi også mange muligheter på fritiden. På Åsane folkehøgskole har de et stort utvalg av gode valgfag. Jeg hadde blant annet valgfag vagabond Bali, der vi planla og gjennomførte en backpakkertur på to uker på Bali. Jeg fikk jeg virkelig vekket reiselysten, og ble inspirert til en 3 måneders tur til Asia etter folkehøgskole. På denne turen reiste jeg bl.a. med ei venninne fra Åsane. Vi hadde et veldig godt miljø blant både elever og ansatte på skolen. Har fortsatt mye kontakt med venner fra skolen. Det var elever fra hele landet, og vi har igjen blitt spredt over hele landet og utlandet, på nye og gamle bosteder. Flere ble igjen i byen Berge og mange av oss har flyttet til andre storbyer, det er også flere av elevene som har flyttet sammen. Etter året på Åsane, sitter jeg igjen med mange nye venner, erfaringer og opplevelser jeg ikke ville vært foruten. Alt i alt et uunnværlig år!

Trude Rønning Okkenhaug

trude