Emilie_Thomassen
Mitt år på Åsane Folkehøgskole

Et år på Kunst og Designlinjen på Åsane Folkehøgskole har for meg vært et lærerikt år med høy faglig kompetanse. Man lærer å se på forskjellige type produkter, f.eks. miljøvennlig emballasje, på en ny måte ved å jobbe med produktdesign. Studieturen til Barcelona var utrolig koselig i tillegg til at vi så mye kunst og utrolig flott arkitektur. Vi er veldig heldige på Åsane fhs med en lærer som har så mye å lære bort og undervise om her på Kunst og Design. Et år på folkehøgskole har for meg vært et år jeg aldri vil glemme.

Emilie Thomassen

 

Marieke_
Mitt år på Åsane Folkehøgskole

Eg søkte på Kunst og Design på grunn av mine interesser for kunst. Eg liker meg sjukt godt i klassen! Det er eit kjempegodt miljø og vi har en kjempegod lærer. Dette er ei linje for deg som vil utvikle dine skills og lære nye!

Skulen er som ein andre heim for meg, og ligg nær sentrum av Bergen der du kan oppleve masse kulturelle opplegg som Biff og Carte Blanche. Du får digg middag og masse kos og tid til å bli kjent med folk. Hvis du vil inn på ei linje med godt miljø, gode ressurser og ein digg studietur er kunst og Design noko for deg!

Marieke Van den Burg

 

Mitt år på Åsane Folkehøgskole

Dette året har jeg gått på Kunst og Designlinjen. Grunnene til at Jeg valgte denne linjen var fordi jeg er veldig glad i å tegne, og samtidig fordi jeg ønsket å utvikle meg mer innenfor kunst og lære flere teknikker enn det jeg kunne fra før. Derfor syntes jeg denne linjen var midt i blinken for meg. I løpet av året har jeg lært meg flere teknikker innen keramikk, tovet skåler, malt, tegna med kritt, laget barnebokillustrasjoner og til og med vært med på å lage skulpturer som nå er med å utsmykke skolen. En annen grunn er klassemiljøet. I Kunst og Design klassen trenger du ikke være redd for å være deg selv. Her er alle noe helt for seg selv. Samtalene kan gå fra alt og ingenting, og det er ingenting som er for dumt. Her er alle velkommen.

Jeg kom hit rett fra videregående. Orket ikke en gang tanken på å studere. Jeg var veldig lei av vurderinger, og etter mye stress under eksamenstiden kjente jeg at jeg trengte en pause. Det var da jeg kom inn på tankene om folkehøgskole, først og fremst en i Bergen. Bergen har så mye godt å gi hverdagen, mye liv og kultur å oppleve. Åsane folkehøgskole inkluderer dette veldig fint i undervisningen. Du skulle nærmest ikke tro så mye du kunne oppleve på ett år. Alt fra å se på ett orkester spille, til å oppleve gatekunst slik du aldri har opplevd det før.

Jeg er en person, som oftest trives best for seg selv og er nokså introvert, samtidig som forandringer kan være en utfordring. Man skulle da tro at dette ville bli utfordrende, men jeg ble kjent med så utrolig mange på bare noen få dager, og knyttet sterke bånd allerede fra start. På dette året føler jeg at jeg på mange måter har vokst, og føler jeg har lært mer om meg selv enn det jeg har gjort de siste 3 årene. Ved å bo såpass tett sammen med alt fra 15 – 19 andre personer får du mye kunnskap om hvordan det er å bo sammen med andre, og hvordan en skal te seg. Om en ikke har bodd borte før eller med andre enn familie kan nok dette i starten være en utfordring, men en kommer seg fort inn i det.

Hvis jeg hadde vært deg og følt at jeg trengte en pause, eller ett friår hadde jeg definitivt valgt ett år på Åsane folkehøgskole.

 

Hanna, Kunst og Design

 

Mitt år på Åsane Folkehøgskole

Da jeg først søkte på Åsane folkehøgskole hadde jeg nettopp gjort ferdig studiespesialisering fra videregående. Jeg var sliten og lei av alle kravene og alt stresset jeg følte ved skiftet til videreutdanning. Hele mitt liv har jeg elsket å jobbe med kunst som en fritidsaktivitet og da jeg oppdaget at Åsane folkehøgskole hadde en linje dedikert til akkurat dette fristet det meg utrolig mye. Tanken på et år hvor man kan rett og slett ta et steg tilbake, uten all eksamen- og karakterpresset, var nesten for god til å være sann.

På Kunst og Designlinjen ble jeg kjent med ni andre fantastiske mennesker som hver hadde sin måte å utforme sin kunst. Det var ekstremt lærerikt å kunne se tett på hvordan andre jobbet med sine verk og å kunne få tilbakemelding på sine egne kunstverk av både medelever og lærere. Vi hadde energiske og motiverende lærere, som gjorde dette året til noe helt spesielt for oss.

Utenfor linjen min ble jeg godt kjent med mange andre av elevene fra året mitt. Gjennom rekkevis med sosiale aktiviteter og arrangementer møter man andre elever på tvers av linjer og internat, og gjennom året danner man vennskap og bånd som hjelper en å vokse som person. Det at selv det mest tilbaketrukkede og sjenerte menneske kan forvandle seg om til et utadvendt og selvsikkert medlem av samfunnet virker nesten som et mirakel for mange, men dette skjedde med meg gjennom dette vidunderlige året. Ved å leve så nært på andre mennesker danner elevene et helt fantastisk miljø hvor man både kan være sikre på hverandre og seg selv. Det gjør at man blir sterkere og greier å prøve mye en kanskje aldri hadde trodd man kunne klart før. Man møter mennesker fra rundt om hele landet, også fra utlandet, som har opplevd mye likt det du har. Sammen skapte vi sterke bånd som jeg vil bære med meg hele livet.

Åsane folkehøgskole er rett og slett et sted hvor man kan oppdage seg selv på ny og utvikle seg i en helt ny retning. Man danner en ny familie utenfor vår egentlige familie, et sted hvor vi kan føle oss trygge blant menneskene vi lever med. Når året er slutt er det sikkert å si at ingen vil forlate skole for fellesskapet vi har dannet i løpet av et år er for mange det beste de noen gang har vært med på.

 

Karina Grønbech Lofquist, Kunstlinjen