Mitt år på Åsane folkehøgskole

Etter videregående trengte jeg et år for å tenke over hva jeg skulle gjøre videre. Mange rådet meg til å søke folkehøgskole, og frasen «det var det beste året i livet mitt» var en gjenganger. Etter ett år på Åsane kan jeg definitivt si det samme!

Jeg ble lokket til Åsane Folkehøgskole i hovedsak på grunn av skolens Musikk- og vokallinje, og et ønske om å bo i nærheten av Bergen. Det angrer jeg ikke på. Masse hyggelige folk, både elever og personale, gjorde at året ble preget av utrolig mye moro. Jeg var generelt sliten i lattermuskulaturen hver kveld. På Musikk/vokal-linjen hadde vi fantastiske lærere, og vi utviklet oss alle enormt som sangere. Konsertene, plateinnspilling og timene nede i kjelleren er gode minner. For ikke å snakke om en helt knall studietur til Tenerife! Jeg synger for tiden fast i et kor i Oslo, og mener jeg ikke hadde vært der jeg er i dag som sanger uten den gode undervisningen og erfaringen jeg fikk på Åsane. Personlig har jeg også blitt tryggere på scenen og det å stå foran store forsamlinger gjennom valgfag og fellesprosjektet på skolen.

Året på Åsane ble starten på nye og langvarige vennskap som fortsatt holdes vedlike. Man blir en bedre menneskekjenner, og du kommer i kontakt med andre typer mennesker du ellers ikke ville blitt kjent med. Det er utrolig lærerikt, og vi har alle godt av det! Vurderer du å gå folkehøgskole er virkelig Åsane å anbefale. Menneskene, beliggenheten, det sosiale og alle opplevelsene gjør at det for deg også vil bli det beste året i livet ditt.

Øystein Dybdahl

Oystein_Dybdahl