Haakon Johannessen Aasen
Mitt år på Åsane folkehøgskole

Jeg kan trygt si at et år på Åsane folkehøgskole sin teaterlinje er en av de beste tingene som har skjedd i mitt liv! Etter det har jeg sterkt anbefalt folkehøgskole til alle som har muligheten til det. Ikke bare er det mulighet for og få mange nye venner og opplevelser, men for mange, meg selv inkludert, har det vært grunnsteinen til å lære mer om seg selv, og satse på nye ting som før ville virket uaktuelt.
På grunn av mitt år på Åsane folkehøgskole har jeg nå 2 somre jobbet på sommerleir på Bømlo, et sted jeg ikke hadde hørt om før jeg tilfeldigvis fant søknaden på Folkehøgskolene sin facebookside. Det er noe jeg aldri hadde funnet på før jeg hadde gått på folkehøgskole.
Jeg har også lært ting om meg selv som ikke nødvendigvis var så hyggelig, men jeg har lært å møte disse tingene på nye måter.
Å si at et år på folkehøgskole er fantastisk er en stor underdrivelse. Jeg hadde lenge visst at jeg ville på folkehøgskole, og jeg hadde lenge visst at det ville bli et bra år. Men jeg kunne ikke forutsett at det ville bli så bra som det ble.
Det som gjorde det lille ekstra for meg var garantert at det var Åsane og mine medelever. Både de i klassen, de jeg bodde på internat med og alle de andre. Mitt kull var lite, men jeg føler det var med på å skape et godt fellesskap blant oss. Lærerne var selvfølgelig også med på å gjøre det til et uforglemmelig år!
Jeg tror det viktigste et år på folkehøgskole har lært meg er; Selv om nye ting kan virke skummelt, og jeg ofte føler meg usikker på det, så ender jeg opp med å være veldig glad for at jeg tok den risken!
Nå tar jeg en ny risk med å ta et år til hos Åsane folkehøgskole, denne gangen som en stipendiat. Usikkerheten er der, men jeg vet at det kommer til å bli fantastisk!

Haakon Johannesen Aasen, elev 2014-15 og stipendiat 2016-17

Mitt år på Åsane folkehøgskole

Det kan vere vanskeleg å vite kva ein vil gjere etter 13 år med skule. Sjølv begynte eg på BI etter vidaregåande, men fant fort ut at dette ikkj var noko for meg. Eg hadde lest litt om Åsane folkehøgskule før, og synest det virka som ein veldig kjekk plass. Dessutan har eg alltid vore svært glad i å stå på scenen, og då eg såg at det fortsatt var ledige plassar på teaterlinja der, greip eg moglegheiten og søkte meg inn. Eg tør påstå at det er noko av det glupaste eg nokon sinne har gjort.

Det å gå på Åsane folkehøgskole er som å vere på ei reise som du aldri ynskjer skal ta slutt. Alle dei forskjellige og interessante folka du møter her, vennskapa du knytter, utfluktane, konsertane og opplevingane, er noko som vil vere med på å berike deg som person. Du lev i ei boble i lag med alle medelevane dine, og det intense fellesskapet som oppstår inne i denne bobla er rett og slett heilt herleg å vere del av. Du får så utruleg mykje igjen av å gå her at du aner det ikkje, og alle erfaringane og dei gode minna du sit igjen med når skuleåret er over vil du bære med deg resten av livet.

Eg føler eg har vokse som person gjennom året på folkehøgskulen, og eg har fått ny kunnskap som kan hjelpe meg på vegen vidare. No tek eg lærar utdanning på Høgskulen i Bergen, og ved å ha gått teaterlinja ved Åsane folkehøgskole har eg fått svært relevant erfaring gjennom det å stå framfor eit publikum og formidle noko. Slik sett har mitt år her vore viktig for å finne ut kva eg eigentlig vil, og det trur eg Åsane folkehøgskole kan hjelpe deg med også!

Joakim Byrknes Nymark, 2013-14

joakim
marion
Mitt år på Åsane folkehøgskole

Året på Åsane Folkehøgskole var fantastisk, Jeg fikk utfordre meg selv som både skuespiller og sanger. Det var nemlig på denne skolen at jeg sang på scenen for første gang, en frykt jeg endelig fikk overkommet. Linjelæreren min Cato Jensen var fantastisk, både som mentor og en god venn. Han kom med mange gode råd og lot oss gjøre ting på vår måte.

 

Jeg vil alltid se tilbake på dette året, som det beste og mest lærerike kapittelet i mitt liv. Det var her jeg først møtte min kjæreste og nå samboer, fikk venner for livet og utviklet meg mer som skuespiller. Jeg angrer ikke på at jeg valgte å gå på Åsane Folkehøgskole, og hvis jeg kunne – hadde jeg gått dette året igjen og igjen

 

Marion Isabella Bjørnevik Torp, 2012-13

Mitt år på Åsane folkehøgskole

Jeg hadde ikke peil på hva jeg ville studere videre etter videregående, så en venninne av meg anbefalte et år med teater på Åsane Folkehøgskole. Jeg hadde ikke gått noe teater før, men Åsane lærte meg mye! I tillegg til det vi lærte av skoletimer, lærte mitt år på Åsane meg å forholde meg til andre mennesker, og å komme meg litt ut av skallet. Jeg lærte meg å være kreativ, og fikk en smak på mange nye interesser – som fridykking og spesialeffektsminke! Ved å ha så mange muligheter og valgfag på Åsane, fant jeg ut hva jeg likte og hva jeg ikke likte, og det hjalp meg med å velge fag videre. I tillegg fant jeg mine beste venner på mitt eget internat – vi samles i blant og har det like moro hver gang vi møtes.

Silje Ekevall Sanbrekkene, 2012-13

silje