Jonas-Rode-Østlyngen,-spilldesign
Mitt år på Åsane Folkehøgskole

Det å flytte til et annet sted i landet er aldri lett, men folkene jeg møtte, både lærere og elever gjorde det mye enklere, å bo så tett sammen som man gjør på Folkehøgskole har gjort at jeg har lært ufattelig mye om meg selv og hvordan jeg kommuniserer med andre. I tillegg fikk jeg muligheten til å drive med noe jeg er interessert i, Spilldesign og Programmering!

På Spilldesign har vi lært alt om hvordan et spill kommer ifra en ide, til et «ferdig» produkt. Vi hadde flere prosjekter i løpet av året som både var artige, og litt stressende for å bli ferdige.

Ikke bare har man holdt på med spillutvikling dette året, vi har også vært på alt ifra seiltur til Shetland, til musikaler som Hellemyrsfolket. Vi fikk til og med være med på å lage vår egen musikal Seilas, alt dette gjort på tvers av linjene.

Jeg kan med hånden på hjertet si at mitt år på Åsane FHS har vært det beste året jeg har hatt så langt i livet. Her har jeg fått både en opplevelse, minner og venner jeg vil ta med meg videre i livet.

Jonas Rode Østlyngen

Året mitt på Åsane Folkehøgskole

Å begynne på folkehøgskole var for meg en veldig spontan avgjørelse. Det er også en av de beste avgjørelsene jeg har tatt.

Jeg valgte å gå på Spilldesign og Programmering siden jeg er interessert i prosessen du går gjennom for å lage et spill. I løpet av året har jeg laget et par spill, lært meg å programmere og animere og jobbe sammen med andre mennesker under stress.

Men det er ikke bare spilldesign jeg har holdt på med. I løpet av året mitt har jeg også sunget i kor, trent yoga på flere av Bergens vakre fjelltopper, utviklet meg selv som kunstner i forskjellige kunstvalgfag, gått mye på teater, konserter og turer rundt omkring i Bergen, og viktigst av alt, fått venner for livet.

Når du går på folkehøgskole bor du tett i tett med mange mennesker, og det gjør mye med deg som person. Du utvikler en sosial kompetanse som du ikke kunne fått noen andre steder. Skolen legger opp til mye gøy på tvers av linjene, så alle blir som en stor, sammenknyttet familie.

Året mitt har vært så absolutt verdt det. Hvis du trenger et år uten karakterer, eksamener og stress, så vil jeg virkelig anbefale et år på folkehøgskole.

Nora Kristiansen

Alexandra-Skogseide-spilldesign
Mitt år på Åsane Folkehøgskole

Jeg kom til Åsane Folkehøgskole hovedsaklig for å lære om spilldesign (og for å gjøre noe kjekt et år før jeg måtte bestemme meg for hva jeg skulle gjøre videre), men også for å lære om norsk kultur. Det er første gang jeg har bodd i Norge. Å komme hit har vist seg til å være et veldig godt valg. Her fikk jeg mange nye venner, hadde mange finne opplevelser og lærte mye.

På skolen er det mange fellesaktiviteter utenfor linjefagene. Vi hadde kor og gym sammen, gikk ofte på teater, på konserter og på kino, besøkte noen museer og lærte i kompetansefag om liv og kultur i andre land. Utenfor det fikk vi også være med på flere forskjellige valgfag. Jeg var med på yoga, gitarkurs, Tai Chi og båtførerkurs. Highlightene i skoleåret var definitivt Shetlandsturen, klasseturen og elevkveldene vi feiret sammen på lørdagskveldene.

I linjefaget Spilldesign og Programmering hadde vi det veldig gøy, men vi jobbet også hardt med spillene våre. På begynnelsen lærte vi om spillprogrammering, litt om tegning og om animasjon, så fikk vi bruke resten av året på å teste våre nye ferdigheter. Det var veldig mye læring på jobben, men til slutt ble vi ferdige med flere spill som vi fikk vise til resten av skolen. Det er veldig kult å se på andre spille et spill som du har hjulpet til å lage. Jeg kan bare anbefale det.

Jeg har lært mye om alt mulig på skoleåret her, jeg har blitt bedre i norsk og kan nå forstå norske dialekter mye bedre enn før. Jeg tror jeg har blitt bedre til å arbeide i grupper og jeg føler meg mye klarere å finne veien fram nå etter å ha hatt et år til å tenke om ting. Skoleåret gikk forbi for fort, men det var en utrolig erfaring og jeg er glad for at jeg hadde den.

Alexandra Skogseide