FINN DITT KREATIVE UTTRYKK

KUNST OG DESIGN

Produktdesign, 3d tegneprogrammer, digital bildebehandling, tegning og modellbygging. Linjen for deg som ønsker å forberede deg til design- eller arkitekturstudier.
LES MER OM LINJEN

KREATIVE UTFORDRINGER

Stiller du med en god dose nysgjerrighet og liker å eksperimentere? På Kunst og Design-linjen kan du lære å arbeide både med tradisjonelle kunst-teknikker, designmetoder, 3D tegneprogrammer og digital bildebehandling.

PRODUKTDESIGN

Alt vi omgir oss med av produkter er designet av noen, enten det er bygninger vi bor i, klærne vi går i, nettsider og aviser vi leser, koppen vi drikker av, eller transportmiddel vi benytter. Disse produktene er med å danne rammene for det livet vi lever og virker inn på hverdagen vår. På Kunst og Design-linjen arbeider vi med form og rom, og utvikler idéer til produkter i en skala som forholder seg til kroppen vår, enten det skal være godt å holde i, behagelig å sitte i eller spennende å gå inn i.

De fleste designoppgavene starter med å undersøke, eksperimentere og idéutvikle. Å være kreativ betyr å kunne omsette idéer (fantasi) til handling. Designoppgaver har ikke ett riktig svar, men kan ses fra mange ulike perspektiver og besvares på mange ulike måter. Du vil få utviklet din evne til å gi fantasien fritt løp, tenke «utenfor boksen» og til å arbeide kreativt og selvstendig med skisser i både 2d tegning og 3d tegning/modellering.

3dprinter

TEGNING/MALING

Tegning er viktig for å kunne formidle og kommunisere ideene dine visuelt. På Kunst og Design-linjen får du utvikle evnen til å uttrykke egne tanker og ideer på papir og lerret gjennom strek og farger. Vi arbeider med kunstneriske komposisjoner innen forskjellige teknikker og materialer, som f.eks. blyant, kull, pastell, akryl, akvarellmaling og digitale bildebehandlingsprogrammer.

Du får jobbe med studier i kroki, stilleben, portrettegning, figurative og abstrakte uttrykk innen maleri, og bildekomposisjoner innen collage og blandingsteknikker.

MODELL/KERAMIKKVERKSTED

I produktdesign er materialkunnskap viktig. Til designoppgavene bruker du verkstedet til å bygge alt fra raske skissemodeller til mere nøyaktige presentasjonsmodeller. Vi har også keramikkovn og kan lage vakre og flott utførte produkter i leire. Her kan du eksperimentere, forme og skape ditt personlige design.

I modellverkstedet vil du arbeide med flere typer materialer, leire, papp, tre, metall, gips og mye mere. Vi har også tilgang til flotte uteområder rundt skolen som vi kan benytte i arbeider med større modeller. I starten av året har vi fokus på å lære en del praktiske kunnskaper. Du lærer grunnleggende teknikker, og vi ser på egnet verktøy og utstyr. Etter hvert står du friere til å la ideene boble og kreativiteten ta overhånd.
Hver dag er verkstedene våre åpne helt til skolebygget stenges kl. 2300. Her har man alle muligheter til å kose seg med arbeidet utover kvelden.

SAMFUNNSAKTUELLE TEMAER

Styrken til de estetiske virkemidlene er at de ofte påvirker hele vår menneskelige eksistens. Noen ganger blir temaet i kunst- og designoppgaver derfor å skape et estetisk utrykk som kommentar på f.eks. sosial urettferdighet, samfunnsendringer, og miljøsaker. Aktuelle temaer, som engasjerer, og som dere gjerne er i ferd med å danne dere meninger om.

SAMARBEID

På Kunst og Design arbeider vi med stor variasjon i arbeidsmåter både individuelt og sammen som gruppe. Her er det rom for fordypelse og konsentrasjon for hver enkelt elev, samtidig som dere fungerte som sparingspartnere, kritikere og speil i forhold til hverandres skapende arbeid. Alle elevene er engasjert i fellesøvelser, slik at vi sammen oppnår et sosialt samspill hvor dere gjensidig påvirker, inspirerer og lærer av hverandre.  På Kunst og Design er vi alle en resurs for hverandre. På denne måten vil det du bidrar med, kunne få stor betydning for de andre.

Kunst og Design samarbeider også med de andre linjene ved Åsane Folkehøgskole, hvor vi bidrar inn i felles prosjekter med vår spirende kunst- og design kompetanse.

UTSTILLING

Når en oppgave avsluttes er det felles gjennomgang. Her fremlegger du dit prosjekt og tanker for resten av linjens elever og undervisere, som så gir tilbakemelding.

Å designe en utstilling er både lærerikt og utfordrende. Utstillingene som klassen lager gjennom året presenteres i “Galleri Gangen”. Dette er vår arena, Kunst og Design – klassens scene! Gjennom både individuelle og felles utstillinger vises idérike og kreative produkter. I tillegg besøker vi profesjonelle designere, kunstnere, atelierer og gallerier – for å se, lære og la oss inspirere til eget arbeid.

MÅL FOR UNDERVISNINGEN

ER Å STYRKE:

  • Et fritt og selvstendig estetisk uttrykk
  • Ferdigheter og kunnskap
  • Kritisk tenkning

STUDIETUR TIL BARCELONA

Studieturen går til den sydeuropeiske metropolen Barcelona! Stikkord er Picasso, Gaudi og Miró, arkitektur, kultur, historie, fellesskap, opplevelser, reiser og oppgaver.

Vi kommer til å se og oppleve kjente kunstverk, storslått og annerledes arkitektur, og ta inn og nyte storbyens liv og atmosfære! Det blir satt av tid til å tegne, ta skisser og fotografere i byen.

Vi regner med en tur på ca 10 dager. Forberedelser, for- og etterarbeid til studieturen blir en viktig del av turen.

bilde2
bilde1
bilde2

SPØRSMÅL OM LINJEN?

Ta gjerne kontakt med linjeleder på Kunst og Design:

Ingunn Halland

ingunn@asanefolk.no

Tlf. 462 39 880