India

GLOBALT PERSPEKTIV – INDIA

 

I India får du muligheten til å observere hvordan en indisk veldedighetsorganisasjon drives, og du har muligheten til å delta i arbeidet. .

 

Staben ved Association for Promoting Social Action (APSA) og læreren din vil være dine faglige veiledere når du skal starte din observasjonspraksis hos APSA. Her skal du få delta i APSA sin hverdag og observere arbeidet som foregår på skolene, barnehjemmet, og krise- og omsorgssenteret de driver. Du skal få være med ut i slummen å se områdene der APSA redder spesielt utsatte barn fra ekstrem undertrykking og fornedrelse.

 

I praksisperioden skal du bo hos en indisk vertsfamilie sammen med en annen elev fra klassen. Dette blir din familie i perioden du er i praksis. Her får du en enestående mulighet til å få et ekte innblikk inn i en indisk hverdag, samtidig som du får førstehåndserfaring fra solidaritetsarbeid i utlandet.

 

Under oppholdet hos APSA kal du samle inn bilder, videosnutter og informasjon som skal reflektere dine inntrykk og erfaringer fra turen. Dette blir din personlige tolkning og refleksjon av vår indiske samarbeidspartner og jobben de gjør, samt hverdagen din i en indisk familie. Før turen vil vi prate mye om dette.

 

Etter oppholdet i storbyen Bangalore trekker vi oss ut mot kysten for å ta inn over oss alle inntrykkene vi har fått, gjennomgå debriefing og nye noen deilige dager i varmen. Her venter nye eventyr og opplevelser som vil sveise oss ytterligere sammen. Kerela er rikt på kultur, religion og severdigheter så her skal vi få med oss så mye som mulig. Det er muligheter for Yoga, Ayurvedisk massasje, padling og fine dager på stranden. I Kasargod får vi kanskje en anledning til å dra på de berømmelige ”backwaters” som virkelig er en fantastisk naturopplevelse. Etter et avslappende opphold reiser vi tilbake til Bangalore via jungelen og kanskje en og annen teplantasje.