New Jersey, Florida og New York

HESTESPORTLINJEN

 

På vårsemesteret drar vi på studietur til USA, og første stopp er delstaten New Jersey, New Jersey er et ”hesteeldorado” og vi besøker forskjellige trav- og ridestaller, stutterier, travbaner og galoppbaner. Vi får undervisning både i western riding og tradisjonell riding. Vi har et bredt kontaktnett med dyktige trenere som gjør denne turen til en unik opplevelse.

 

Videre går turen til Florida, Vero Beach, hvor vi med ett befinner oss «i Syden». Florida er kjent for sitt varme, gode klima og flotte strender. Her overvintrer flere av USA’s travtrenere, også Åke Svanstedt. Åke flyttet sin trenervirksomhet fra Sverige til USA i 2013. Han var en av Sveriges absolutt mest suksessfulle travtrenere, og suksessen fortsetter i USA. Om sommeren er han i New Jersey, mens vinteren tilbringes på «Palema Farm». Vi besøker «Svanstedt Stable», og i tillegg til at vi kan være med å trene hest, vil vi lære mye ang trening, stell og behandling av travhesten. Vi må jo selvfølgelig også benytte oss av strendene innimellom hesteaktivitetene, og sikkert også mye annet av det fantastiske Florida og Vero Beach har og tilby.

 

Turens siste dager tilbringer vi som som turister i New York. Nå pakker vi bort stallklærne, og tar del i denne verdensmetropolens pulserende liv. Her tar vi Frihetsgudinnen, Empire State Building og andre severdigheter i nærmere øyesyn. Det er nesten uvirkelig å plutselig befinne seg midt på Times Square, et sted man tidligere gjerne bare har sett på film. Kanskje ser vi noen kjendiser også?. Du oppdager fort at ordtaket ”New York – the city that never sleep” ikke bare er en frase, men aldeles passende for denne fascinerende byen.