SENIORFESTSPILL

23. -30. mai 2018.  Åsane folkehøgskole i Bergen inviterer til kurs med festspillopplevelser!

DETTE FÅR DU OPPLEVE

ÅPNINGSKONSERT I GRIEGHALLEN – Berlioz: Grande messe des morts

KONSERT PÅ TROLDHAUGEN 

ANDVAKE – TEATERFORESTILLING I LOGEN

GRIEG & GUBAIDULINA I GRIEGHALLEN

TUR TIL FLØYEN

KULTURELT ÅPNINGSPROGRAM PÅ FOLKEHØGSKOLEN

INFORMASJON

Velkommen til Festspillene i Bergen!
Et like sikkert vårtegn som at gresset blir grønt i Bergen er de årlige Festspillene. I forbindelse med den årlige musikkfestivalen inviterer Åsane Folkehøgskole landets seniorer til kurs med festspillopplevelser.

En uke fylt med kunst og kultur
Årets deltagere kan se fram til interessante foredrag, utstillinger, omvisninger og ikke minst festspillopplevelser i form av konserter og forestillinger. Ideen med festspillkurset er at deltagerne skal bli nærmere kjent med kunsten og kunstnerne. Bli tilført kunnskaper som kan bidra til å utvide og forsterke kunstopplevelsen.

Festspillkurset, som i år arrangeres for 35. gang, har blitt populært og samler årlig mange deltagere fra hele landet. Festspilldirektøren, Anders Beyer, ønsker landets seniorer velkommen til Bergen og til Festspillene. Han vurderer Åsane Folkehøgskoles kursopplegg som svært positivt og en flott måte å oppleve festspillene på.

PROGRAM

ÅPNINGSKONSERT I GRIEGHALLEN – Berlioz: Grande messe des morts
Bergen Filharmoniske Orkester og Eikanger-Bjørsvik Musikklag ledes av Edward Gardner.
Dessuten medvirker Edvar Grieg kor, Bergen Filharmoniske kor, Collegium Musicum Choir og Royal Northern College of music Choir, ledet av Håkon Matti Skrede. Solist er den unge tenoren Bror Magnus Tødenes.

KONSERT PÅ TROLDHAUGEN
Troldhaugen var hjemmet til Edvard og Nina Grieg. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet bodde der de siste 22 somrene av Edvards liv.
Troldhaugen består i dag av Villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen i Troldsalen. I Troldsalen får vi oppleve konsert med sopranen Ann-Helen Moen og pianisten Liv Glaser.

ANDVAKE – TEATERFORESTILLING I LOGEN
Triologien av Jon Fosse er ei av vår tid si mest markante litterære forteljingar i ein musikalsk sceneversjon av Torkil Sandsund. Jon Fosse fekk
Nordisk Råda Litteraturpris for triologien Andvake-Olavs draumar – Kveldsvævd. Verket har trollbunde publikum over heile verda og blir no teater. Framsyniga tar oss gjennom alle tre romanane på tre timer.

GRIEG & GUBAIDULINA I GRIEGHALLEN
Signaturverkene Offertorium og a-mollkonserten framføres av Bergen Filharmoniske Orkester under ledelse av Edvard Gardner, Gideon Kremer
på fiolion og Ah Ruem Ahn på piano.

TUR TIL FLØYEN
Fløibanen, en av Norges mest kjente attraksjoner, feirer 100 år i 2018. Reisen
starter midt i sentrum, kun 150 meter fra Fisketorget og Bryggen. Den spennende turen til fjells er i seg selv en fantastisk opplevelse. På seks minutter ser du hele Bergen. Fra Fløyen, som ligger 320 moh, kan du nyte den vakre utsikten, studere alle detaljer i bybildet og samtidig se innseilingen og
fjordene som omkranser Bergen. På Fløyen spiser vi lunsj på Fløien Folkerestaurant.

Utover dette blir det et eget kulturelt åpningsprogram for festspillkurset på folkehøgskolen, besøk på kunstutstilling og musikkforedrag med dyktige forelesere som Erling Dahl Jr.

FORELESERE

Erling Dahl Jr. har tidligere vært festspilldirektør, programsjef og kunstnerisk rådgiver for festspillene. Erling har i mange år også vært intendant på Troldhaugen og er kjent for sine store Grieg-kunnskaper. I 2011 gav han ut boken: «Edvard Grieg – en introduksjon til hans liv og musikk»

Erling Dahl jr. har de siste årene vært festspillkursets egen musikkekspert og har gjort inntrykk med sine store musikk-kunnskaper og sin flotte måte å formidle kunnskapen på.

PRIS

Prisen på årets kurs er kr. 9 350,-

Prisen inkluderer opphold i enkeltrom og full pensjon på Åsane Folkehøgskole. Transport og billetter til alle omtalte programmer/turer.

Deltakerne må selv ordne med reisen til og fra hjemstedet. Ankomstdagen vil det bli satt opp fellestransport fra Bergen sentrum til folkehøgskolen og motsatt på avreisedagen.

PÅMELDING

Ta gjerne kontakt med Åsane Folkehøgskole for informasjon eller påmelding.

Telefon 55 39 51 90
post@asanefolk.no

Kort tid etter påmelding får du tilsendt faktura på et depositum på kr. 2000, som må innbetales på forhånd. Restbeløpet faktureres to til tre uker før kursstart.

Den Nationale Scene

troldsalen

Troldsalen

Grieghallen