ØNSKER DU Å BLI FORFATTER?

SKRIVEVERKSTED

På Skriveverkstedet arbeider vi med kreativ skriving – fra idé til tekst.
LES MER OM LINJEN

OM SKRIVEVERKSTED

På denne linjen får du leke og eksperimentere med tekst. Vi jobber med kreativ skriving, – fra idé til tekst, møter forfattere og reiser på studietur til Irland. Din beste tekst ender opp i bokform.

Året på Skriveverkstedet deles inn i sjangerperioder, hvor vi konsentrerer oss om ferdigheter og litterære grep som er særlig relevante innenfor den gjeldende sjangeren (se oversikt). Hver periode avsluttes med innlevering av sjangertekster, som er råstoffet for grundige tilbakemeldinger fra lærere og medelever.

Å bli en god leser av egne og andres tekster er en viktig ambisjon for elever ved Skriveverkstedet og for alle som ønsker å skrive godt. På slutten av året arbeider elevene redaksjonelt med utgivelsen av årets antologi, hvor alle elevene bidrar med et utvalg av tekstene de har produsert gjennom skoleåret.

SAMARBEID

Skriveverkstedet samarbeider med de andre linjene ved Åsane Folkehøgskole, slik at elevene får en unik mulighet til å oppleve sine egne karakterer på en scene, høre sine egne tekster fremført av sangere og musikere, eller se sine egne historier illustrert av kunstnere. Vi ønsker at elevene skal bidra til kreative miljø ved skolen og det litterære miljøet i Bergen, som vi besøker og besøkes av.

SJANGERPERIODER

  • Scenetekster og filmmanus – Samarbeid med Teater og Impro
  • Barnelitteratur – Samarbeid med Kunst / Design
  • Lyrikk og sangtekster – Samarbeid med Teater og Impro
  • Novelle og roman – Med egen fantasy-periode
  • Essay – Med vekt på skolens kompetanseområder

STUDIETUR TIL IRLAND

IRLAND – DEN GRØNNE ØYA
I vårsemesteret reiser vi på en toukers studietur til Irland – landet med flest Nobelprisvinnere i litteratur i forhold til folketallet. Dublin ble grunnlagt av vikinger for 1200 år siden, og er i dag et perfekt utgangspunkt for å utforske landets stolte litterære tradisjoner.

I ulike sammenhenger møter vi på forfattere som Oscar Wilde, James Joyce, Samuel Beckett, Bram Stoker og mange flere. Etter Dublin reiser vi på oppdagelsesferd i dette fascinerende annerledeslandet. Vi går blant annet i kloster et par dager. Underveis settes det av tid til skriving og utforsking på egenhånd.

SPØRSMÅL OM LINJEN?

Ta gjerne kontakt med linjeleder på Skriveverksted:

Finn I. Birkeland

finn@asanefolk.no
55 39 51 62