BYGG DIN DIGITALE VERDEN

SPILLDESIGN OG PROGRAMMERING

Er du nysgjerrig på hvordan spillene er bygget opp, og på hva som gjør dem til god underholdning?
LES MER OM LINJEN

SPILLDESIGN OG PROGRAMMERING

På linjen Spilldesign lærer du de grunnleggende ferdighetene som skal til for å utvikle et spill fra konsept til ferdig produkt.

Et år på denne linjen gir deg nødvendig og grunnleggende kunnskap og erfaring med tanke på videre jobbing med spilldesign og programmering. Her får du utfordret dine evner og utviklet dine ferdigheter gjennom å skrive, jobbe med det visuelle uttrykket og programmere.

Du vil du få brukt både dine kreative og analytiske sider, og du vil bli kjent med andre som arbeider med spillutvikling. I løpet av skoleåret opparbeider du din egen spill-portefølje. Dette er en linje som passer godt for deg som planlegger å gå videre med spilldesign på høyskole eller universitet.

I begynnelsen jobber vi i spillmotoren GameMaker der vi kan lage 2D-spill uten særlig med programmering. Etter hvert beveger vi oss over i spillmotoren Unity der vi kan lage spill både i 2D og 3D. Programmeringsspråket vi bruker i Unity er C#.

LAGE EGNE DATASPILL?

LYST Å PRØVE ET ÅR MED Å LAGE EGNE DATASPILL?
Vi mener at den beste måten å lære spill er å faktisk gjøre det, og det får du gjort på spilldesign! Året starter med å lage variasjoner av etablerte spill som Snake og Pong, men snart nok kommer du til å lage dine helt egne prototyper.

Etter hvert som du lærer mer programmering kan du sette avanserte spillideer ut i live og selv erfare hva som fungerer og ikke fungerer. I tillegg til å jobbe med spillmotorene GameMaker og Unity, kommer du til å lære om generell spillproduksjon, og hva det innebærer å faktisk gi ut et spill. Det er utfordrende, men gøy å lage spill, og året ditt på Spilldesign kommer til å være ufattelig lærerikt og moro.

LITT OM UNDERVISNINGEN

  • Passer alle – individuell nivåtilpasning
  • Opplæring i programmering
  • Året vil gi deg en liten samling av egenproduserte spill
  • Nyttig skoleår for de som ønsker å utdanne seg eller arbeide i spillindustrien
  • Lærer å bruke forskjellige programmeringsprinsipper – fra enkelt til mer avansert i løpet av skoleåret

STUDIETUR TIL LONDON

Spilldesign reiser på linjetur til London. Her deltar vi blant annet på London Games Festival som er en uke fullstappet med spillrelaterte arrangementer. På spillmessen EGX Rezzed får vi prøve ut nye spill, snakke med spillutviklerne selv og høre om siste nytt fra bransjen.

London er en by full av liv, som byr på utallige muligheter for spennende opplevelser inne både kultur, teater og underholdning og dette får vi også mulighet å utforske. Vi besøker blant annet Warner Bros studios der vi får en fantastisk reise gjennom filmsettene til Harry Potter-filmene.

SPØRSMÅL OM LINJEN?

Ta gjerne kontakt med lærer på Spilldesign og Programmering:

Margunn Hindenes