OPPLEV SPILLEGLEDE OG TRIVSEL PÅ SCENEN

TEATER OG IMPRO

Velkommen til et år på Teater og Impro!
 
LES MER OM LINJEN

TEATER OG IMPRO

Hos oss vil du utvikle deg som skuespiller og entertainer. Du får oppleve spilleglede og trivsel på scenen, og du får opplæring og veiledning til videre satsing innen teater, blant annet gjennom auditiontrening, arbeid med monologer og innøving og produksjon av forestillinger.

Teater og Impro er en aktiv linje med mye øving og moro på scenen. Øvingen vil i løpet av skoleåret gi deg mer selvtillit, så du føler deg tryggere og har det mer gøy på scenen når vi har forestillinger. Du får opplæring i skuespillerteknikk, stemmebruk, formidling, kurs i sminke, snekring av kulisser, rigging av lys og lyd, og mye annet som må på plass før teppe kan trekkes til siden og forestillingen kan begynne.

FORESTILLINGER

I løpet av året setter vi opp flere forestillinger, slik at du får prøve deg innen flere sjangre. Vi lager show hvor vi fletter inn sang, dans og stand up og jobber med lys og effekter. Hovedproduksjonen om våren er en komedie/ farse eller et drama, hvor vi jobber ut fra et skrevet manus. Om høsten lager vi gjerne barneteater som vi spiller for barn både på skolen og på turne i nærområdene.

Teater og Improlinjen har også i løpet av høsten et samarbeid med skolens skriveverksted der elevene på skriveverkstedlinjen skriver sceniske tekster som teaterlinjen setter i scene og fremfører. Rykende fersk dramatikk som urfremføres.

IMPRO

Impro er en kunst i seg selv. Teatersport brukes gjerne som en referanse når vi snakker om impro.  Gjennom ulike øvelser og leker vil vi jobbe med teknikker som vil gjøre deg god til å improvisere en karakter, en figur, en stemning og ikke minst – den gode replikken. Mange morsomme øyeblikk som garantert vil skape latter og god stemning i gruppen

KOSTYME OG SMINKE

Kostyme er viktig for at en forestilling skal bli vellykket. Du lærer å lage egne kostymer fra grunnen av, samt sy om eksisterende kostymer, så de passer til forestillingene våre. Make up Artist, Trude Lindblom, som jobber på Den nasjonale scene i Bergen, gir deg kurs i hårstyling, bruk av parykk/ løsskjegg, grunnleggende teatersminke og effektsminke, hvor du lærer å sminke deg eldre, lage kulehull og troverdige sår m.m.

STUDIETUR TIL LONDON

Teater og Impro reiser på studietur til London. Vi opplever noe av det ypperste innen musikkteater, konserter og show. Vi besøker teatermuseet og deltar på «backstage» -tur på National Theatre. og vi har egen workshop på Shakespeares eget teater, “The Globe». Vi besøker også Warner Bros studios og får en fantastisk reise gjennom Harry Potters verden.

london

SPØRSMÅL OM LINJEN?

Ta gjerne kontakt med linjeleder på Teater og Impro:

Cato Jensen

teater