OPPLEV SPILLEGLEDE OG TRIVSEL PÅ SCENEN

TEATER OG IMPRO

Velkommen til et år på Teater og Impro!
 
LES MER OM LINJEN

TEATER OG IMPRO

På Teater og improlinjen vil du få utvikle deg som skuespiller. Du får opplæring og veiledning til videre satsing innen teater. Vi jobber med skuespillerteknikk og impro, scenetekst, regi og scenografi og teaterfagets mange fysiske uttrykksformer. Vi jobber både med klassisk og moderne teater – individuelt og i ensemble. Alt arbeid er rettet mot produksjon og spill av forestillinger, både på og utenfor skolen.

I løpet av året vil du bli drillet i formidling, tolking av roller og bygging av karakterer, stemmebruk og kropp, og vi vil gi deg verktøy som du kan bruke på audition, og ved opptaksprøver til videre utdanning innen teaterfaget.

Du vil også få en innføring i scenografi, rigging av lys og lyd, og andre store og små praktiske detaljer som må være på plass før en forestilling kan presenteres.

teatersiden

FORESTILLINGER

I løpet av året setter vi opp flere forestillinger innen ulike sjangere. Vi jobber både med korte og lengre tekster, alt fra monologer til ensemble, vi kan improvisere frem et stykke i klassen, eller vi bruker manus. I løpet av vårsemesteret har klassen sin hovedproduksjon, en fullverdig teateroppsetning med utgangspunkt i et skrevet manus.

IMPRO

Impro er en kunst i seg selv. Teatersport brukes gjerne som en referanse når vi snakker om impro. Gjennom ulike øvelser og leker øver vi inn teknikker som hjelper deg til å improvisere en karakter, en figur, en stemning og ikke minst – den gode replikken. I impro vil du bli øvd i å lytte til andre, respondere på andres innspill, ta initiativ og være kreativ, handle på impuls, både egen og andres, kort sagt være en del av et ensemble. Du vil også bli utfordret på egne ferdigheter, og det å gi av deg sjøl. Impro er øyeblikkets kunst – det skaper engasjement og glede, latteren sitter løst, og vi bygger kreativ kompetanse, samhandlingskompetanse og tillit i klassen.

KOSTYME OG SMINKE

Kostyme er viktig for at en forestilling skal bli vellykket. Du lærer å lage egne kostymer, og å sy om eksisterende kostymer, så de passer til forestillingene våre.

Vi har workshop med egen makeup-artist fra Den Nationale Scene i grunnleggende teatersminke og effektsminke. Her lærer du å sminke deg eldre, lage kulehull og troverdige sår, samt hårstyling og bruk av parykk/ løsskjegg.

STUDIETUR TIL LONDON

Teater og Impro reiser på studietur til London. Vi går på forestillinger og opplever noe av det ypperste innen teater, musikkteater, konserter og show. Vi besøker teatermuseet, er på «backstage-tour» på the National Theatre, vi har egen skuespillerworkshop på Shakespeares eget teater, «The Globe». Vi besøker også Warner Bros studios og får en fantastisk reise gjennom Harry Potters verden.

london

SPØRSMÅL OM LINJEN?

Ta gjerne kontakt med linjeleder på Teater og Impro:

Cato Jensen

teater