Når sant skal sies planla jeg ikke å gå på folkehøgskole. Jeg tenkte liksom at det var et bortkastet år som ikke kunne brukes til noe, samtidig som jeg måtte betale for det.
Planen var å gå rett fra videregående til UiO. Sånn ble det ikke. Ett eller annet sted på veien slo det meg at jeg ville bruke det kommende året på noe jeg faktisk hadde virkelig lyst til, og dermed søkte jeg meg inn på Teater og impro ved Åsane folkehøgskole uten helt å vite hva jeg gikk til.

Det må nevnes at linjene Musikk og vokal og Teater og impro ble slått sammen til Scene, musikk og teater dette året, og at jeg antagelig ikke hadde søkt hadde jeg visst dette, MEN når det er sagt er jeg vanvittig glad for at jeg tok sjansen og fullførte året. Ikke bare har jeg lært utrolig mye av dyktige lærere, men jeg har blitt kjent med så mange utrolige mennesker og fått venner for livet.
Jo da, de første dagene er skremmende. Jeg ankom skolen og hadde mest lyst til å snu i døra, takke for meg før det i det hele tatt hadde begynt. Jeg spurte meg selv «hvorfor gjør jeg dette?». Og når siste skoledag kom skjønte jeg hvorfor; fordi mitt år på folkehøgskole har vært det beste året så langt.

Som linje hadde vi flere prosjekter gjennom året. Vi startet med teaterproduksjoner, deretter holdt vi bibliotekkonserter og så avsluttet vi det hele med et musikalprosjekt.
Personlig var jeg av den oppfatning at jeg ikke, under noen omstendighet, skulle synge noe som helst i løpet av året, så konserter og musikaler sto ikke så veldig høyt på ønskelista. Jeg fikk med andre ord utfordret meg selv på scenen. Gjennom disse prosjektene gikk jeg fra å være relativt usikker til å bare gi alt uansett. Jeg ble tryggere på meg selv og på folkene rundt meg, og på slutten av året sang jeg alene på scenen foran et publikum! Jeg brøt barrierer og ble bedre kjent med meg selv; og jeg storkoste meg på veien. Man kan trygt si at ingen dager er kjedelige når det kommer til Scene-linja, og ingen dager er like.

Men det er ikke bare linjefagene som fyller hverdagene. Man lever sammen på tvers av linjene. Vi sang i kor, deltok på ulike valgfag, bodde sammen på internat, seilte til Shetland, hadde kjøkkentjeneste, dro på teater, dro på lavvotur, dro på hyttetur og arrangerte elevkvelder. Det ble blant annet også arrangert filmkveld, karaokekveld, cosplay, påskeeggjakt og fellesprosjekt.
Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte å gå ved Åsane folkehøgskole. Det har, helt ærlig, vært det beste året så langt.

Andrea Haugen, 2016-17