Picture

Onsdag sto alle elever og lærere klar kl. 09.00 for å begi oss ut på fjordcruise med Epos.
Værgudene hadde truet med regn, men heldigvis viste det seg at de var ganske grei med oss, og det kom bare noen små byger. Vi la ut fra Hylkje kai i solskinn, og tøffet innover mot Bergen sentrum. En ganske annerledes og flott utsikt når man reiser sjøveien enn den ganske så vanlige bilveien.

Humøret på båten var godt, og både elever og lærere koste seg med munter prat, gitarspill og sang.


Mens dette pågikk sørget rektor Bjørn for å fyre opp grillene. Etter hvert som folk var ferdig med aktivitetene var det derfor tid for grilling, og det var til tider ganske så trangt om plassen rundt de mange grillene.

Økten i Kollevågen ble avrundet med fotballkamp. Her stilte elevene og lærerne med hver sitt lag. Alle gikk på med dødsforakt, og det er vel bare flaks at det ikke endte i noen sykemeldinger. Elevene var nådeløse, og resultatet viste tilslutt 2-1 i deres favør. Lærerne hater å tape, og kommer nok til å legge seg i hardtrening. Neste års elever er herved advart.

Nå gikk ferden videre mot Hellesøy og Panorama Hotel, men på veien måtte vi prøve fiskelykken. Også her var hellet på vår side. Nærmere 100 småsei, eller paler som vi sier i Bergen, måtte bøte med livet. Blod og innvoller fløt en periode, til stor glede for de mange måker som av en eller annen merkelig grunn alltid for med seg slikt (skulle nesten tro de har installert «her er det mat»-satellitter overalt).

Etter endt fiske, bar det videre mot Panorama Hotel. Her ventet en utsøkt middag, taler og prisutdelinger. Utpå kvelden kom det busser og kjørte oss tilbake på skolen.

Kort oppsummert hadde vi en fantastisk flott tur, og det er rart og tenke på at skoleåret nå går inn i sine siste dager…