Etter en lang sommer hvor værgudene absolutt har vist seg fra sin beste side var det godt å komme igang med skoleåret. Årets hesteklasse består en sprudlende gjeng elever, latteren sitter løst, og vi begynner nå og bli godt kjent med hverandre. Etter den første uken, (som i hovedsak foregår på skolen foruten en kjekk dagstur i nydelig vær på byfjellene), var vi endelig  klar for stallen. De fleste i klassen er på Bergen Travpark, mens resten av gjengen tilbringer dagene på Sætregården Ridesenter.

På travparken er alle godt igang med både kjøring og riding, og om noen tror at travhester «er gal» …ja-da får de tro om igjen. Det er de nemlig ikke!

Elevene er utplassert i de forskjellige trenerstallene, og allerede etter noen dager begynner de å komme godt inn i rutinene. De fleste er ute med både to og tre forskjellige hester på en dag, noen rides og noen kjøres. Etterpå skal hestene stelles, boksene skal reingjøres og det skal fôres. Ikke alle hadde erfaring med og kjøre hest fra tidligere, men kjøreopplæringen er godt i gang, og det er nok ikke lenge før alle kjører hest alene. Dagene går fort, og allerede nå hender det ofte at ikke alle har tid til å reise tilbake til skolen når skoledagen er slutt; det er jo så gøy og være i stallen.