Et av fellesfagene ved Åsane folkehøgskole heter Kompetansefag. Det høres kanskje tørt ut. Men i januarutgaven av Kompetansefag er det elevene selv som bestemmer innholdet – det er elevenes kunnskap, verdier og holdninger vi har spurt etter. Vi kaller det faglig frislepp. Resultatet er alt annet enn tørt.

IMG_2432

Er du en ulv?

Det eneste kriteriet for bidragene er at tematikken på en eller annen måte forholder seg til skolens fire kompetanseområder: Global kompetanse, kreativ kompetanse, samhandlingskompetanse og selvinnsikt. Dette er kompetanseområder som vi ønsker at alle elevene – uavhengig av hvilken linje de tilhører – skal utvikle bedre forståelse for i løpet av året ved Åsane Folkehøgskole. Vi lærere har bare bedt de som ønsker å bidra om å melde fra til oss. Og vips.

I dag åpnet Thea med et engasjerende innlegg om å være bevisst på sin egen rolle når man kommuniserer med andre. Hver rolle ble knyttet til et bestemt dyr. Hvem er du: Løven som tar initiativ? Steinbukken som roper nei, eller hunden som følger lederen og er med på alt uten å stille spørsmål? Er du ulven som går i angrep? Eller kanskje giraffen som hever seg over det hele?

Psst... du spiller falskt!

Psst… du spiller falskt!

Anders fulgte opp med å introdusere oss for atonal musikk (sånt som lyder surt!) og tolvtonesystemet, Mascha ristet deretter i forestillingen om at ”noen mennesker er bare ikke kreative!”, før The Gay Agenda tok med seg alle inn i gymsalen og utfordret oss til å ta stilling (bokstavelig talt) til forskjellige påstander om kjønn, legning, seksualitet og romantikk.

Neste torsdag er fullbooket. For en utrolig ressurssterk og initiativrik elevgruppe vi har!