I dag sparket vi offisielt i gang årets fellesprosjekt på Åsane Folkehøgskole, som i år er HAIR the musical. De neste 9 dagene blir et hardkjør for oss, men vi ser lyst på det og er klar for å jobbe hardt framover mot premieren.

HAIR var en nyskapende musikal som flørtet med temaer som stoff og sex på ungdommenes eget språk, og gikk ut mot rasisme og USAs deltakelse i Vietnamkrigen, den hadde første gang premiere 1967 og var en av de første rockemusikalene som ble satt opp. HAIR oppsto i «hippietiden», og er inspirert av hippiebevegelsen, sekstitallets seksuelle revolusjon og USA på 60-tallet. I fjor hadde den 50-års jubileum, men budskapet om fred, antirasisme og frihet er fortsatt like aktuelt.

Hele skolen er delt opp i 8 forskjellige grupper, som alle har ansvar for å få brikkene til å falle på plass slik at vi får satt sammen en fantastisk musikal. Noen har ansvar for kostymer, sminke, scenografi og rekvisitter, lys og lyd, animasjoner, noen er skuespillere og dansere, vi har band og musikere, mens felles er alle med i skolekoret som til slutt kommer til å binde sammen hele musikalen. Også er det oss i PR og dokumentasjonsgruppen, som har ansvar for å dokumentere hele prosjektperioden.

Gruppene er kommet godt i gang, og scenografigruppen er allerede i gang med å hamre løs for å klare å bygge akkurat den scenografien vi trenger. Stammen, altså skuespillerne øver og går gjennom manus, kostymegruppa har delt seg opp for å finne ut spesifikt hva de trenger. Vi er altså på god vei, men premieren er skremmende nær.


Scenografigruppen jobber på. Foto: Fredrik Hansen


Stammen er i full øving med sangene. Foto; Fredik Hansen

Vi gleder oss stort til fortsettelsen!

Ta turen innom, du vil ikke angre!

 

Musikalen spilles følgende dager:

Torsdag 1. Februar kl. 1300 og 1900

Fredag 2. Februar kl. 1000

 

Billettpris: 160kr

Barn under 16 i følge av voksne: gratis

 

Skrevet av Camilla Navjord