Her kommer en liten hilsen fra oss ”over there”. Vi befinner oss må i New Jersey, i en liten by som heter Wrightstown. At byen er liten skjønte elevene allerede i passkontrollen på flyplassen da passkontrolløren overraskende utbrøt; ”Wrightstown? What on earth are you going to do there? There’s nothing except than a military base!”
Vi skjønte imidlertid øyeblikkelig at fyren umulig kunne drive med hest. Hadde han gjort det, hadde han visst at dette var midt i tjukkeste ”hesteland”. Her er stutterier, treningssentre (for hester altså), ridesentre, travbaner m.m. overalt. Det er her vi skal oppholde oss de neste ukene, og vi gleder oss stort.

Picture

Allerede dagen etter ankomst var vi i gang. Først gikk turen til Southwind Farm. Dette er et flott stutteri hvor man lager travhester og peacere. Her står bl.a. avlshingsten Muscle Hill til vanlig, men akkurat nå var han i Philadelphia. Vi fikk en flott omvisning av Laura Young som er driftsleder, og hun lærte oss også masse om prosessen i forbindelse med at hoppen skal bedekkes. Dette er nemlig ikke så enkelt som man gjerne skulle tro ut i fra naturprogram på tv. Her snakker vi tapping av hingst, telling av sædceller, oppbevaring, frysing og opptining av de edle dråper og kunstig befruktning. Vi lærte bl.a. at én tapping, som i naturen vanligvis hadde blitt til én baby, på denne måten resulterer i alt fra 7-24 føll, alt etter kvaliteten på sæden. Etter audiensen i laboratoriet, ble vi vist rundt på gården. Et kjempeflott sted. Årets føll var allerede begynt å komme, og vi hilste på mange flotte små skapninger.

Etter dette besøket fant vi oss en italiensk restaurant hvor vi inntok en bedre lunsj, og deretter gikk tuen til Willie. Willie, som egentlig heter Wilhelmina, driver et ridesenter hvor hun underviser i vanlig engelsk riding og westernriding. Hun er en energibunt av en jente, og lever og ånder for hestene sine. Elevene fikk utdelt hester, og det var tid for turens første ridetime. Willie har hester for enhver rytter, og hun finner fort ut hvem som passer sammen. Dagens økt var engelsk riding, dressur og sprang. Tror alle koste seg like mye, og vi ser frem til flere besøk fremover.

Onsdag morgen var vi tilbake hos Willie. I dag var det westernriding som sto på planen. Nå var det på med cowboysal, og hinder ble byttet ut med tønner og ”slalompinner”. Dette var nytt for de fleste, men erfaringen var udelt positiv. Om noen i starten var litt usikker på hva de skulle være med på, forsvant det fort. Dette er bare gøy! Det eneste negative denne dagen var været. Vi våknet til snø (!) og iskald vind. Etter rideøkten fant vi en kjempekoselig restaurant, og deretter var turen kommet til litt shopping på Rick’s, en svær hesteutstyrsbutikk.
På kvelden skulle vi egentlig på auksjon, men gjengen var så trøtt at vi bestemte oss for og heller slappe av på hotellet. Tøft å være på studietur.

I morgen skal vi til et annet ridesenter; Woodedge. Vi gleder oss!