Å reise på «hestetur» til USA er GØY! Vi beveger oss rundt i New Jersey, The Garden State, og her kryr av hester. Spranghester, dressurhester, westernhester, travhester, galopphester, store hester, små hester… De finnes overalt, og man får virkelig følelsen av å være i «hesteland».
Årets elever lærte nye nytt. Westernriding var det som fristet denne gjengen mest, og vi hadde mye undervisning hos Willie (egentlig heter hun  Wilhelmina). Willie er en fantastisk person, og hun en en flott læremester tross sin unge alder. Hun er nærmest født i salen, og hun en utrolig dyktig rytter enten det gjelder sprang (som hun egentlig driver mest med) eller western. Willie legger også alltid inn en trailride (tur), og i år var vi 25 stykker totalt som red oss vill i Assunpink wild life reserve, en svær nasjonalpark. En kjempeflott tur 🙂
Vi lærer ikke bare westerneriding på studietur. Vi har også rideundervisning hos Bob Allen. Bob er vel nærmest en levende legende, og har trent USA’s sprangelite i en årrekke. Han må bare oppleves. Han er bare fantastisk , og han er en slik person man kan sitte og lytte til i timesvis. Man lærer egentlig like mye av han enten man rir eller man sitter på sidelinjen og ser og hører. Ord blir egentlig litt fattig når Bob skal beskrives, men det er alltid like trist at vi ikke kan ta han med til Norge…
Vi er selvfølgelig også på travkjøring, så vi reiste til Meadowlands hvor vi først fikk en omvisning i gjestestallen og det er faktisk ganske eksklusivt. Her er det nemlig ikke som i Norge hvor alle kan bevege seg som de vil mellom stallsiden og publikumsplass. I USA må man ha gyldig tillatelse (og det er ikke bare-bare å ta tak i) om man skal være på stallområdet. Ganske greit og gå rundt å kikke på alle de flotte hestene, men man plutselig treffer på Jimmy Takter, John Cambell, Tim Tetrick og andre «kjendiskusker». Vi var også på «hjemme hos» besøk hos Jimmy Takter, svensken som har bygget opp et fantastisk anlegg i New Jersey og er en av USA absolutte fremste trenere.
Vi er også på galoppbanen i Philadelphia; Parx Racing. Her treffer vi vår gode venninne Brandy som gir oss en omvisning på stallplass før løpene, og vi er med og ser hvordan galopphestene trenes. Veldig lærerikt og interessant.
Man opplever mye mer enn man kan legge inn på en blogg, men dette var en liten smakebit. Her kommer litt flere forskjellige bilder av noe av det vi opplevde.