Heei bloggen! <3 Da er vi kommet til del 2 av studieturen vår til India, som dessverre betyr slutten på oppholdet i Bangalore og hos vertsfamilien, men som også betyr begynnelsen på turen til Suraksha og feriedagene på kysten. Dette var bare ⅓ av turen, men det har likevel satt store spor i tankene mine. Vi kickstartet det hele med en 4 timers, “indisk approved” komfortabel biltur med vår dedikerte, søte sjåfør Ramesh. Første stopp – Suraksha.

Tekst: Tiril Taalesen, Globalt Perspektiv 2017-18

Når vi ankom de idylliske forholdene til Suraksha ble vi hjertelig tatt imot av Cavita, senterets leder og “mor”. Dette var egentlig standarden for hele oppholdet – uansett hvor vi kom ble vi tatt hjertelig imot. Vi fikk møte jentene samme dag, og mer energiske, utadvendte og elskverdige jenter må man lete lenge etter. De dro oss med fra lek til lek, og inkluderte alle og enhver. Vi fikk være med å spille kjente brettspill, samtidig som vi fikk mulighet til å lære spennende nye. Vi hadde ikke alltid ferdighetene til å gjøre det så bra, men de var aldri sene med å si: “supah sistah”. Vi var også med på ulike ballspill, sangleker og ikke minst fikk mange av oss ordnet håret. Det tok ikke lange tiden før vi alle var “sisters and brothers”, og det var alltid noen der til å leie deg rundt eller holde deg i hånden.

Noe av det mest avslappende vi gjorde i løpet av turen var yoga. I soloppgangen. På hustaket. I India. Utrolig spennende og unik affære å stå opp 6 om morningen for å være med på et rituale som har sitt utspring i India, som da ga oss tidenes mest autentiske, indiske opplevelse. Dessverre er det slik at jeg har et tungt sovehjerte, så deltok bare første dagen, men virkelig noe jeg i senere tid har satt stor pris på at jeg fikk oppleve.

Det var også utrolig lærerikt å delta på jentenes terapitimer. Det var mange forskjellige tillitsøvelser, leker med relevante budskap og kreative oppgaver. Vi lagde blant annet dukker av ulike materialer, som stoff og avispapir, hvor dukkene skulle uttrykke hvordan vi følte oss da. Deretter skulle vi i de ulike gruppene lage en historie med dukkene våre, og fremføre det på “bonfire night” samme kveld. Vi hadde også andre øvelser, som å følge stemmen til en person mens du holder deg for øynene eller sende vann videre med hendene og prøve å fylle en flaske mest mulig. Dagene vi tilbrakte sammen med jentene, imponerte de over all forventning, spesielt når det kom til samarbeid, kreativitet og inkludering.

Vi var også så utrolig heldige at vi fikk gleden av å delta på en Holi feiring. Dette var arrangert i den anledning at vi skulle komme, ettersom at den egentlige festivalen foregikk noen dager før vi kom til India. Jeg kan ikke beskrive hvor gøy det var. Vi alle kastet vann og farge på hverandre i et heidundranes, stort kaos, uavhengig av om vi kjente hverandre godt eller ikke. Har nok sjelden sett så mange smil og lykkelige ansikter i en mengde før, og det var den perfekte avslutning på oppholdet vårt hos Suraksha.

Den siste delen av turen tilbrakte vi i Kannur, som ligger i Kerala-området på kysten. Dette var rene ferieparadiset, og vi stortrivdes her. Vi bodde på “Kannur beach house” med tidenes hyggeligste verter og fredelige omgivelser. Her tok vi livet rimelig med ro, og gjorde generelt det vi hadde lyst til. Det hadde vært noen ganske intense uker, med mange nye mennesker og inntrykk, så var veldig deilig å få noen dager før hjemreise til å lande litt. Alt i alt var dette en unik, hyggelig og ikke minst lærerik tur. Reisefeberen blusser opp igjen bare av å tenke på turen, og den vil sent ble glemt.