På Hestesportslinjen på Åsane Folkehøgskole kan man velge mellom å tilbringe dagene på Bergen Travpark eller ved Åsane rideklubb på Hjortland.
På Hjortland går dagene til ridning, og vi er i stallen ca. 3 dager i uken, mandag, tirsdag og fredag. I stallen er det hovedsakelig ridning det går i, både turridning, sprangridning og dressurridning. Vi får en hest hver som vi steller/ri på de forskjellige dagene, og da har vi ansvar for å møkke, fylle nytt vann, lage i stand høy og fôr til hesten.

På hesteryggen en nydelig vinterdag

Snart klar for en rideøkt

Gode venner med en hjelpende hånd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På travparken er dagene veldig hektiske. Vi kommer om morgenen til ein gjeng med hester som er klare for trening. Det første vi gjør er å hente vår «passhest» og begynner å stelle den. Vi saler/seler hesten opp og kjøre/rir ut, uansett hva vær det er. Vi får oppgaver av sjefen om hvordan hestene skal trenes den dagen eller uken. Enkelte av hesten kan rides og longeres i tillegg til å bli kjørt. Dette gjer det slik at dagane er varierte og ikke blir kjedelige.

Camilla på tur

Smil til fotografen

 

Som passasjer i startbilen på Bergen Travpark

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har linje torsdager etter lunsj, men da er vi ikke i stallen. Da har vi som regel undervisning med veterinær. Vi har undervisning med veterinær A. K. Milde. I denne undervisningen lærer vi om hvordan hold som er normalt for hesten å ha i forhold til hva hesten brukes til, vi lærer også om hvordan det er riktig og fôre hesten og vi har sykdomslære. Det er utrolig spennende og lærerik, og nyttig informasjon vi kan ta med oss videre i livet.

Vet. Milde underviser

Vi skal snart begynne å planlegge noe veldig spennende, vi skal nemlig planlegge studieturen vi skal på i mars. Vi skal på tur til USA der hvor vi skal være først 1uke i New Jersey. Her skal vi ri western, besøke galopp- og travbaner, stutterier, og i tillegg besøker vi forskjellige staller og trenere.
Vi skal også 1uke til Florida. Da skal vi være på Wild Horse Rescue Center hvor de jobber med Mustanger. Her lærer vi om disse hestene, er med og deltar i treninger, og lærer hvordan de jobber med disse hestene. Vi får også ri en hel del her, i tillegg til diverse utflukter

 

Willie, som skal lære oss western i USA

På folkehøyskolen bor vi på internater, og internatlivet er egentlig ganske bra. Du er aldri alene, for det er alltid noen andre i nærheten. Hjemme, før vi starta på skolen så fikk vi masse tid til å kjede oss, her finnes det ikke tid til det, for det skjer alltid noe, enten i forbindelse av skolen regi eller av eget initiativ. Det er som regel alltid noen å være med. Vi som går Hestelinja har også mulighet til å dra bort på travparken og se på løp de dagene det arrangeres (stort sett hver torsdag), der er det et yrende liv, og alltid noe å gjøre om man vil hjelpe til.

Slik går dagene på hestelinjen på Åsane Folkehøgskule.

 

Skrevet av Silje Haug Silden, Sandra Ellefsen Bruun og Susanne Andersen