Jeg kan trygt si at et år på Åsane folkehøgskole sin teaterlinje er en av de beste tingene som har skjedd i mitt liv! Etter det har jeg sterkt anbefalt folkehøgskole til alle som har muligheten til det. Ikke bare er det mulighet for og få mange nye venner og opplevelser, men for mange, meg selv inkludert, har det vært grunnsteinen til å lære mer om seg selv, og satse på nye ting som før ville virket uaktuelt.

På grunn av mitt år på Åsane folkehøgskole har jeg nå 2 somre jobbet på sommerleir på Bømlo, et sted jeg ikke hadde hørt om før jeg tilfeldigvis fant søknaden på Folkehøgskolene sin facebookside. Det er noe jeg aldri hadde funnet på før jeg hadde gått på folkehøgskole.
Jeg har også lært ting om meg selv som ikke nødvendigvis var så hyggelig, men jeg har lært å møte disse tingene på nye måter.

Å si at et år på folkehøgskole er fantastisk er en stor underdrivelse. Jeg hadde lenge visst at jeg ville på folkehøgskole, og jeg hadde lenge visst at det ville bli et bra år. Men jeg kunne ikke forutsett at det ville bli så bra som det ble.

Det som gjorde det lille ekstra for meg var garantert at det var Åsane og mine medelever. Både de i klassen, de jeg bodde på internat med og alle de andre. Mitt kull var lite, men jeg føler det var med på å skape et godt fellesskap blant oss. Lærerne var selvfølgelig også med på å gjøre det til et uforglemmelig år!
Jeg tror det viktigste et år på folkehøgskole har lært meg er; Selv om nye ting kan virke skummelt, og jeg ofte føler meg usikker på det, så ender jeg opp med å være veldig glad for at jeg tok den risken!
Nå tar jeg en ny risk med å ta et år til hos Åsane folkehøgskole, denne gangen som en stipendiat. Usikkerheten er der, men jeg vet at det kommer til å bli fantastisk!

Haakon Johannesen Aasen, elev 2014-15 og stipendiat 2016-17