Da jeg satt i bilen på vei til Bergen tenkte jeg veldig på om dette var det rette valget, det føltes så rart å flytte fra alle hjemme.

Det å skulle dele bolig med 12-15 andre mennesker, og spesielt dele rom med en vilt fremmed – det var skummelt. Jeg valgte i hovedsak et år på folkehøyskole fordi jeg ville bruke det året på å finne ut hva jeg ville videre i livet, jeg hadde lyst å reise å oppleve andre kulturer. Dermed hørtes Shetland og India veldig spennende ut.

Fra linjen Globalt Perspektiv sitter jeg igjen med utrolig mange inntrykk, vi har virkelig blitt kjent på godt og vondt. Vi har ledd sammen, vi har grått sammen, vi har skapt helt unike minner sammen, og ikke minst et vennskap for livet. Når jeg tenker tilbake på turen til India, er det sterke følelser i sving. Det var en utrolig lærerik og givende tur.

Hadde aldri trodd jeg noen gang skulle bo hos en vertsfamilie i India, se hvordan mennesker i slum bor på så nært hold og ikke minst observere og delta i arbeidet som APSA gjør i India. Det er rørende å se hvor mye disse menneskene gir av seg selv.

Jeg sitter igjen med gode minner fra mitt år på Åsane og Globalt Perspektiv. Båndene jeg har knyttet her er bånd som aldri vil slite, dette har virkelig vært ett fantastisk år.

Guro Benedikte Olsen Fiala, 2016-17