Musikal

MUSIKAL

Er du glad i å synge, danse og spille skuespill – i en og samme forestilling? Da er dette linjen for deg!

På Musikal-linjen jobber vi nemlig med både sang, dans og skuespill. Dette krever at du er nyskjerrig, innstilt på å jobbe godt, og at du liker utfordringer. Men viktigst er ønsket ditt om å ha det gøy og utfolde deg!

PRODUKSJON & FORESTILLINGER

I løpet av året har vi prosjekt og produksjoner av større og mindre format. I den aller første produksjonen jobber vi kreativt sammen og skaper vår helt egne forestilling.  Ut på høsten får vi besøk av en spennende gjestekoregraf som leder oss fram til en leken og teatral dansevisning.    Ellers har vi flere visninger og huskonserter på skolen, og også gjesteopptredener utenfor skolen. Mot slutten av skoleåret setter vi opp en helaftens forestilling basert på det aller fineste materiale vi har jobbet med i løpet av året, og inviterer venner og familie til MUSIKAL!

I løpet av vinteren har vi også et fellesprosjekt og musikal med hele skolen hvor du får enda en anledning til å utfolde deg. Her kan en få jobbe kreativt med manusarbeid, utøvende med sang, dans og skuespill på scenen, eller også prøve seg på arbeidet med den store produksjonen i kulissene – med andre ord er dette en gylden anledning til å prøve noe helt annet om det er ønskelig.

 

GJESTESPILL & STUDIETUR – OSLO

I løpet av året tar vi toget til Oslo, og i bagasjen har vi med oss en liten visning for venner og familie som måtte befinne seg i hovedstaden. Vi får med oss litt av alt det fine som skjer av både teater, musikal- og danseforestillinger, og er det interesse for det, besøker vi gjerne et par aktuelle skoler for videre utdanning innen musikalfaget: Bårdar Akademiet, Musikkteaterhøyskolen, og KHIO (Kunsthøyskolen i Oslo).

Sang

Vi skaper trygge og gode rammer for en presis vokal utvikling i gruppe og individuelt. Det vokaltekniske arbeidet på linjen er basert på Estill Voice Training, samt skuespillerteknisk stemmetrening. Estill Voice Training er et godt og funksjonelt verktøy for sang med ulike sangkvaliteter som er spesielt nyttige for arbeidet med musikalsjangeren. Så lager vi et repertoar som passer for deg, til framføringer i løpet av året, og til bruk i eventuelle auditions og opptaksprøver.

 

Skuespill

I begynnelsen av året fokuserer vi på teaterlek, fysisk bevegelse, kroppsspråk, samspill og improvisasjon. Dette gir et godt grunnlag for skuespillertreningen og gruppefølelsen i klassen. Videre jobber vi med utvikling av karakterer, og du får erfaring med framføring av monologer og dialoger. Vi fokuserer på tolkning og formidling, og lar det skuespillertekniske arbeidet forsterke uttrykket og underbygge formidlingen vår i framføring av både tekster, sang og dans.

 

Dans

Dansen er et viktig element i musikalsjangeren. Jazzdans og ballett står derfor på timeplanen hver uke, ledet av danseren og pedagogen Adeline Eikanger fra Bergen. På høsten får vi besøk av gjestekoreograf Miguel-Angel Fernandez fra Oslo. I denne workshopen får klassen oppleve en leken og teatral koreograf som sammen med elevene vil jobbe frem en spennende og gøyal forestilling. All dansetrening og koreografi blir lagt opp til ditt nivå – det viktigeste er at du får oppleve danseglede!

Adeline Eikanger

Karina Opdal

Miguel-Angel Fernandez

LINJELEDER

Musikal-linjen blir ledet av Karina Opdal som har allsidig erfaring innen scenekunst. Hun har jobbet som sanger, skuespiller, musikalartist, regissør, pedagog, oversetter og manusforfatter i Norge og i utlandet. Karina har utdannelse fra Bårdar Akademiet i Oslo, The Academy of Live and Recorded Arts i London, Høyskolen i Bergen og Kunsthøyskolen i Oslo – Teaterhøyskolen (PPU).

STUDIETUR – LONDON!

På våren drar vi til storbyen London for godt påfyll og masser av inspirasjon! West end, forestillinger, konserter, danseklasser og workshops er noe av det som venter oss der, samt et hav av erfaringer og opplevelser! Man kan gjerne si at New York er byen som aldri sover, men etter å ha bodd i London noen år, lover Karina at klassen skal få et fullpakket program med mye spennende å ta med seg hjem i bagasjen – så får vi se hvor mye søvn det blir…

Vi håper og tror at det igjen skal være mulig å reise et år fram i tid, og vi planlegger for at reisene våre skal kunne gjennomføres i slutten av vårsemesteret 2022.

FAG I FAGET

 • Vokalteknikk
 • Formidling
 • Karakterarbeid
 • Ballett og jazzdans
 • Skuespillerteknikk 
 • Ensemblearbeid
 • Koreografi
 • Improvisasjon
 • Repertoar
 • Teaterlek
 • Manusarbeid
Då eg begynte på Åsane Folkehøgskule, hausten 2017, hadde eg inga aning om at ein så liten stad, kunne ha så mykje å tilby.

 Åsane Folkehøgskule er ikkje ein skule kor man berre gjer ein ting. Det er ein stad for å utforske og vere nysgjerrig, og ein skule for å utfordre seg sjølv, men også kjenne mestring. Eg gikk linja Globalt Perspektiv, men skulen sitt tverrfaglege fokus gjorde at eg fikk prøve ting eg aldri hadde trudd eg skulle prøve. Det er ein skule med dyktige og engasjerte lærarar, som ikkje berre er fagleg sterke, men som også får fram det beste i kvar enkelt person. Ikkje desto mindre er det ein plass med ein lang og sterk tradisjon innan musikk og kulturell formidling. 

Eit av hovudprosjekta under året var å setje opp ein musikal, meir spesifikt musikalen HAIR. Eg hadde lite erfaring frå før av, men bestemte meg for å gjere eit forsøk. Eg fikk prøve meg som karakteren «George Berger», og forstod kjapt at det å sveise saman ein musikal ikkje er gjort på ein augeblink. Dagane blei lange, men utruleg morosame. Sjølv om eg «berre» var skodespelar, lærte eg mykje om musikalfaget generelt. Det var veldig interessant å sjå korleis ein implementerer musikk, skodespel, og ikkje minst dans og koreografi, i ein og same oppsetjing. Det blei nedlagt mange timar med hardt arbeid, men ingenting slår kjensla av å stå på scenen med kroppen full av adrenalin og endorfiner. 

Å begynne på Åsane Folkehøgskule er det beste valet eg nokosinne har gjort. Eg har gode vener, samt minne som sit igjen resten av livet. Takksemda mi er stor, og eg kjem aldri til å gløyme mitt år på Hylkje.

Martin Løvereide Lindtner, elev 2017-18