MUSIKK OG VOKAL

Musikk og vokal

Velkommen til et spennende år på Musikk- og Vokal! Hos oss får du utvikle deg som sanger, artist og musiker. Du får muligheten til å lære, utforske og fordype deg i musikkens verden. Uansett hva dine fremtidsambisjoner er, om du planlegger å satse på en karriere som artist eller bare er glad i musikk, så vil et år hos oss gi deg verdifulle opplevelser og erfaringer du alltid vil ha nytte av. 

Vi jobber med sang og uttrykk for å formidle noe mer; en handling, en følelse, en stemning, en konflikt. Vi utforsker kroppsspråk og bevegelse for å finne vår stemme. Dette gjøres både i grupper (Masterclass), ledet av dyktige fagpersoner, og en-til-en.

Individuell undervisning

Du vil få tilbud om privattimer med en sangpedagog som skreddersyr undervisningen etter dine erfaringer, ønsker og ambisjoner. Du får også mulighet til å velge timer i piano eller gitar, slik at du kan lære å akkompagnere deg selv. Hvis du spiller andre instrumenter, kan vi hjelpe deg med å finne instrumentallærer til de fleste instrumenter – vi har gode kontakter i kulturbyen Bergen!

Vokalgruppe

I klassen blir du del av en spennende og variert vokalgruppe som fremfører mange forskjellige typer musikk. Her synger vi flerstemt og vi velger repertoar fra ulike sjangere som populærmusikk fra ulike perioder, musikaler, jazz, viser, julesanger (!) og andre ting dere måtte ha lyst til. Du vil få opplæring i hvordan å lage koring og harmoni på låter, gjerne selvskrevne!

 

Om du har lyst til å skrive dine egne låter og egne arrangement, så er dette et perfekt utgangspunkt for å få prøvd ut musikken din live!

Om du har lyst til å skrive dine egne låter og egne arrangement, så er dette et perfekt utgangspunkt for å få prøvd ut musikken din live!

Studio, innspilling og øvingslokaler

Om du har lyst til å skrive dine egne låter og egne arrangement, så er dette et perfekt utgangspunktfor å få å prøvd ut musikken din live! Skolen har nært samarbeid med Haukås Rockeakademi som ligger i nærheten av skolen. Her har vi tilgang på øvingslokaler med et rikholdig instrumentutvalg som gitarer, bass, piano/keyboard og trommer. Vi har også tilgang til lydstudio, konsertlokale og lyd-og lysutstyr.

På skolen har vi flere øvingsrom, tilgang på øvingsinstrumenter og bandbrakke med eget lydstudio der du kan lage egne innspillinger på godt utsyr bestående av iMac, Focusrite lydkort, monitorer og studiomic.

Opptredener

Vi bruker klassetiden til å skape gode opplevelser på scenen og jobber stadig mot vår neste opptreden. Vi har huskonserter på skolen og vi opptrer på forskjellige steder rundt om i Bergensområdet, gjerne sammen med andre kor/ensembler. På turnè får vi muligheten til å knytte bånd med hverandre mens vi opplever forskjellige steder og kulturer.

Minner for livet

I løpet av tiden på Musikk- og Vokal, lager vi ikke bare mye flott musikk, men vi bygger vennskap og opplevelser som du alltid vil ha med deg. Etter året hos oss vil du ha utallige gode minner å se tilbake på, og du vil ha utviklet deg på mange områder som vil være av stor verdi for veien videre. Hvem vet, kanskje vi sees på scene i Grieghallen, på en musikkfestival, eller Broadway!

Studietur: USA – New York

Musikk og vokal reiser til New York og opplever den unike pulsen i byen, vi går på konserter, har musikalworkshop med artister fra Broadway, og ser musikal på Broadway. Kanskje får vi også med oss en konsert eller to, f.eks i Madison Square Garden.  I tillegg har byen utrolig mye å by på av opplevelser og kultur, og vi suger til oss så mye vi kan.

Vi håper og tror at det igjen skal være mulig å reise et år fram i tid, og vi planlegger for at reisene våre skal kunne gjennomføres i slutten av vårsemesteret 2022.

Hverdagen på linjen

På linjen får du grundig opplæring i stemmebruk, du får jobbe med både solo og ensemblesang, samt at du får noe fordypning i piano og gitar. Vi jobber i grupper og selvstendig med både skapende og utøvende oppgaver innenfor flere musikalske sjangre – pop, rock, folketoner, musikal og jazz. Med grunnleggende innføring i teori tidlig i skoleåret, får du kunnskapen du trenger til å lese noter og akkompagnement, samt å kunne utvikle eget materiale.

I løpet av året har vi flere perioder med låtskriving og tekstutvikling som gjerne ender opp i huskonserter på skolen. Etter workshop med fordypning i studiobruk får du mulighet til å spille inn sangene du har laget i «rockpoden». Utover arbeidet som blir gjort på linjen og i klasserommet, har vi mange musikalske opptredener – både på skolen, i lokalmiljøet, i Bergen sentrum og når vi er på klassetur til New York.

  Fag i faget

  • Sangteknikk
  • Musikkteori i praksis
  • Låtskriving
  • Tolkning og formidling
  • Sjangerforståelse,
  • Ensemblesang
  • Grunnleggende gitar – eller pianospill.

  Jag gick på Åsane Folkhögskola 2017/2018 på linjen Musikk og Vokal. När jag reste från Sverige till lilla Hylkje kunde jag inte ana vilket år jag hade framför mig. Vilka fantastiska upplevelse och människor jag skulle träffa, samtidigt som jag varje dag fick jobba med och ägna mig åt musik med andra som kände samma glädje inför det. 

  För mig var det också ett lärorikt år där man lärde sig mycket om sig själv genom att bo och samarbeta med många olika människor. Folkhögskola ger en verkligen chansen att vara öppen och få förståelse för sina medmänniskor. Det är också en plats med rum för att testa nya saker och våga sig på nya utmaningar. 

  Jag kommer alltid att vara tacksam för att jag åkte till Åsane och fick uppleva den gemenskap och glädje som alltid sprudlade över skolan. Med vänner för livet och minnen jag sent vill glömma, kommer året på Åsane alltid vara en speciell tid som ligger mig varmt om hjärtat.

  Amanda Malm, elev 2017-18