Etter å ha reist fra forskjellige deler av landet så landet hele klassen i Beijing rundt 13:00 lokal tid tirsdag. Det var en sliten gjeng som ankom Kina. Etter vi alle fikk tak i bagasjen vår, bar det rett til hotellet for å sjekke inn. Deretter gjøre de mest praktiske tingene som å ta ut penger, spise og gjøre seg litt kjent i området. Så var det fri resten av kvelden og oppladning til onsdag morgen.

Klokken halv 9 møtte en glad gjeng opp i lobbyen. Alle hadde fått i seg frokost på egenhånd, og var klare til å dra. Det første som stod på programmet var å dra til den Himmelske Freds plass og Den Forbudte by, men på grunn av et toppmøte mellom alle lederne i de forskjellige provinsene var disse stengt.
image
Her er hele gjengen minus Espen foran en tom Himmelsk Freds plass.

Dermed ble planene endret så vi dro rett til en silkebutikk der vi ble forklart hvordan silkedyner og andre silkeprodukter ble laget. Det var jo selvsagt en butikk der og, så det ble litt handling.
image

Etter dette var det på tide med lunsj, der det ble spist veldig mye deilig mat.
image

Så var det buss tilbake til Den Himmelske Freds plass og Den Forbudte by. Nå kom vi greit inn etter tre sikkerhetskontroller. Vi gikk igjennom hele, og ble fortalt masse interessante historier om de forskjellige keiserne som har bodd der.
image

Så for å slå i hjel litt tid dro vi til en gate med masse boder med forskjellige matretter. Der ble det prøvd skorpioner, slanger, friterte banankuler og fritert iskrem. Etter dette bar det til middag der det var masse forskjellige retter blandt annet Beijing and. Så var det på tide med å slappe av litt, før en Kong fu forestilling i regi av kampsportskolen vi skal på senere. Det var da en sliten gjeng som ble kjørt tilbake til hotellet, der de fleste sluknet ganske fort og lader opp til en ny og spennende morgendag.
image