Helt siden tidlig på 90-tallet har Åsane folkehøgskole laget barneteater under kulturfest Åsane.
I år samarbeidet klassene Teater og Musikk/vokal om dette prosjektet, og siden det er Prøysenår i år, ble det naturlig å ta utgangspunkt i Prøysens tekster.
Vi startet med å gå igjennom Prøysens samlede verker, og det var mye materiale. Vi forsto fort at det ikke var alt som Prøysen hadde skrevet egnet seg som barneteater for de minste. Men å ta utgangspunkt i de kjente og kjære sangene og eventyrene ble veien å gå for oss. Vi hadde sangøvinger for å bli kjent med sangene, og vi fant morsomme måter å fremføre de på.
Vi måtte selv lage historien og putte sanger og eventyr inni den. Historien om barna som kom på besøk til bestemor ble inngangen til vårt eventyr. De fant en magisk skje på loftet, en skje som tok de med på en reise inn i Prøysens eventyrland.
Sammen laget vi kulisser og kostymer, fant løsninger sammen, og det endte 25. oktober opp med en fantastisk premiere på Åsane kultursenter. Vi spilte fire forestillinger der, en på Haukås skole og avsluttet eventyret med å spille for elever og ansatte ved Åsane folkehøgskole.
Det ble et eventyr for barna, og en eventyrlig reise for alle oss som var med på forestillingen.
Barneteater_Åsane_folkehøgskole_2 (Kopier) Barneteater_Åsane_folkehøgskole (Kopier)