Tekst: Åshild Tenold Fridtun

Flybillettene er bestilt, vertsfamilier er utdelt, fotokurs er unnagjort og drøssevis av reisetips er gitt. Om kun 16 dager sitter vi på flyet som skal ta oss til andre siden av jorda, til spennende India. Vi har nok alle ulike forventninger til turen, det var riktignok først i går vi fikk en liten gjennomgang på hva som faktisk skal skje i Bangalore. Åse har vært beskjeden med å gi ut informasjon, men for min del gjør det turen enda mer spennende når jeg ikke har så mange forventninger.

Det er vel naturlig å anta at man får en del reisetips før man begir seg ut på en slik reise. Og det har vi fått fra alle kanter; lærere, elever, foredragsholdere, foreldre, venner osv, men også fra den koseligste cafeen i Bergen by: Chillout! I går tok klassen en liten bytur inn til Bergen, Åse hadde fikset et slags salgsmøte med Chillout som først og fremst er en reisebutikk, men også en cafe. En hyggelig jente fortalte oss om hennes reiser rundt omkring og fortalte hva hun liker og ikke liker å ha med på reise. Hennes beste tips var derimot å alltid ha en liten notisbok man kan notere i. Man vet aldri når det dukker opp adresser, personer, tanker, eller forklaringer man ønsker å skrive ned. Videre fikk vi mange praktiske anbefalinger som er gode å ha på studietur, backpacking eller reiser rundt i Norge. Lakenpose, filterflaske, rumpetaske, myggnett, håndklær i mikrofiber og ikke minst en god sekk var gode anbefalinger vi noterte oss. Så mange som fire av tolv kjøpte 70 L sekk, og det er enda tre til som vurderer å kjøpe. De sekkene falt i god smak!

Selv om det fint og nyttig med reisetips som disse, synes jeg det er viktig å huske på at et velfungerende hode og vett er det viktigste. Ta forhåndsregler, men legg sjela inn i det du gjør og gjør det 100%, og sist men ikke minst: kos deg på tur! Det skal i hvert fall jeg gjøre 😉