[vc_row][vc_column][vc_column_text]Etter travle dager i Beijing dro klassen videre til Zhongzhou, en to timers togtur innover i landet. Der ble vi boende en dag, mens vi var på tivoli og kjørte karuseller. Så bar det enda videre inn i landet til Dengfeng, en av hovedstedene for turen – kampsportskolen «Ta gou». Der ventet det 10 dager med ca 6 timers trening hver dag. Dagene starter med morgenjogg 06:30, som består av jogging i 10-15 minutter til tempelet. Deretter utøying og noen øvelser, etter dette øving på former og så gå eller jogge tilbake til skolen. Deretter frokost og avslapping før neste trening.

Klokken 09:20 er det tid for dagens trening nummer to. Da er det taolu som står for tur. Taolu er den typen kampsport som vises fram på show og oppvisninger. Disse treningene starter med oppvarming, så mere tøying. Deretter mer øvelser, så øve på teknikker og formene. For å bli god i taolu er det eneste man må gjøre, å øve. Man kan også lære egene våpenformer. Vi fikk lære en stokkform.

Så ventet lunsj og mere avslapping, med film eller serie for noen. Når klokken ble 14:30 er det siste trening, og da er det sanda som står for tur. Sanda er Kinas svar på kickboksing. Her handler alt om teknikk og styrke. Så her handler mye av øvelsene om å repetere teknikk og øke styrken i hele kroppen. Etter 6 dager byttet vi om så vi fikk taolu hele dagen.

Søndag var det fridag så da kunne man slappe av om man ville det. Mens noen gjorde det, gikk guttene og fjorårselev Hilde som var på besøk, igjennom Shaolintempelet og på fjelltur. I morgen så beveger vi oss mot Xian og nye opplevelser.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/1″][vc_gallery type=»flexslider_fade» interval=»3″ images=»25334,25332,25327″ onclick=»link_image» custom_links_target=»_self» column_number=»2″ grayscale=»no» choose_frame=»default»][/vc_column][/vc_row]