Seiltokt Statsraad Lehmkuhl

Som innledning på skoleåret reiser vi med Norges største seilskute, Statsraad Lehmkuhl! Dette blir en reise der vi gjennom samarbeid og tett samliv blir kjent med oss selv og hverandre, og der vi skal legge grunnlaget for et fantastisk skoleår!

FRA LISBOA TIL CADIZ MED STATSRAAD LEHMKUHL

Skolens fellestur har for flere år siden tatt det grønne skiftet, og går med seilskuten Statsraad Lehmkuhl fra Lisboa til Cadiz – som en del av One Ocean og Tall Ships Race

Å seile en stor seilskute er en fantastisk opplevelse. Å oppleve elementene i form av vind og vær, fravær av motorlyd, arbeide i riggen, stå til rors på ei skute – det kan knapt beskrives! Det må oppleves! I tillegg er vi helt avhengig av hverandre. Seilene kan ikke heises eller pakkes uten at vi, medseilerne, utfører jobben. Vi må holde utkikk i forpiggen, gå brannvakt under dekk, jobbe i byssa, og i det hele tatt yte vår del for at seilskutelivet skal fungere. Det hele skjer under kyndig og rutinert veiledning av skutas faste mannskap. Vi sover i hengekøyer på banjeren, og vi går vakter døgnet rundt slik man har gjort på alle båter til alle tider!

 

Kostnaden til turen er lagt inn i skolepengene. Alle må ha sovepose og varme klær, inkludert godt regntøy!

Her kan du lese mer om Statsraad Lehmkuhl.