Smak av verden Madagaskar

På smak av verden Madagaskar lærer og opplever du blant annet:
På linjen vil du lære mange ulike teknikker, smaker og matkulturer. Sammen med andre matglade vil du lære å lage alt fra enkle retter til eksotiske festmåltider.
- 3 ukers studietur til Madagaskar
- Mat fra ulike kulturer
- Basiskunnskaper på kjøkkenet
- Viktigheten av mat i verden
- Matglede og ferdigheter for resten av livet
- Ernæring, trening og trivsel




Dette er linjen for den matglade og eventyrlystne
Du er kanskje en matglad og aktiv person, nysgjerrig på ulike smaker og matopplevelser eller kanskje du bare vil lære å lage mat.
Hverdagen på smak av verden Madagaskar
En typisk hverdag på linjen er matlaging på kjøkkenet eller undervisning og diskusjoner i klasserommet med ulike tema, utfordringer rundt mat, matkulturer og tradisjoner. Studietur til Ute lager vi gjerne mat på grill, kokegrop, bål eller primus. Madagaskar krever at vi er bra form, så i løpet av skoleåret legger vi inn tid til både turer og treningsøkter og ulike aktiviteter som sykkel, sandvolleyball og discgolf, for å nevne noe.
Linjen krever ingen forkunnskaper om mat, men det vil være en stor fordel om du er matglad og liker å holde deg aktiv.


Studietur: Madagaskar
Madagaskar er en fascinerende øy med unik natur og dyreliv. Over 90 % av dyrene og plantene her finnes ingen andre steder i verden, inkludert de ikoniske lemurene og baobabtrærne. Øya har også vakre strender, regnskoger og fjellandskap som blir en del av studieturen.
Madagaskar kjøkken er kjent for retter basert på ris, krydret med vanilje, ingefær og kokosmelk. Landet dyrker blant annet kaffe, vanilje, nellik og ris, og er en av verdens største produsenter av vanilje. Mat er noe av det viktigste vi har på kloden og kontrasten fra vår overflod i Norge til det primitive livet på Madagaskar kan nesten ikke bli større.
Underveis på studieturen skal vi lære oss å lage gassisk mat, men vi skal også lage og servere mat til lokalbefolkningen. Madagaskars mangfold gjør det til en helt spesiell destinasjon og turen vil inneholde opplevelser du ikke finner noe annet sted i verden. Du får blant annet mulighet å snorkle på en av verdens lengste rev!
Forslag til program dag for dag:
- Dag 1-3: Reisedag. Vi lander i Antananarivo og drar til gjestehuset Isoraka. Et trygt og rolig område, der vi kan spasere i gatene, nyte varmen og spise på restauranter.
- Dag 4 - 7: Vi reiser videre til Antsirabe og bor på Lovasoa som er en tidligere internatskole. Her er et yrende tverrkulturell og inspirerende miljø. Her blir det matlagingskurs, sandvolleyball og mulighet for å komme på besøk hos lokalbefolkningen.
- Dag 8-13: Vi besøker Ambalakely - en fjellandsby som ligger nær regnskogen, te- og krydderplantasjer. Her puster vi ut med noen rolige dager med ren mat, vakker natur og et fantastisk folkeslag.
- Dag 14 - 15: Ranohira betegnes som Madagaskars Gran canyon. Vi besøker Isalo nasjonalpark, og her blir det fjelltur, bading i vannkilder fra fossefall og møte med minst 3 ulike lemurarter.
- Dag 16 - 19: Ifaty - Strandparadiset vårt, med avslapping på kanskje verdens fineste strender, bading, snorkling og vannski om du tør. Dagene i Ifaty blir også brukt til refleksjon og oppsummering av alle inntrykkene.
- Dag 20 - 21: Hjemreise
Linjelærer Ørjan Teigland
Ørjan er en erfaren kokk som har reist verden rundt og utforsket matkulturer i mange land. Han brenner for å dele sin kunnskap om smaker fra alle verdenshjørner. Med sitt gode humør, sporty livsstil og lidenskap for både mat og reising, inspirerer han både på kjøkkenet og ute i naturen.

Fag i faget
- Matkultur lokalt og internasjonalt
- Matlaging innendørs og utendørs
- Sesongarbeid, innhøsting og sanking av råvarer
- Fiske
- Lage mat ute med bål og stormkjøkken
- Kunnskap om hva som er mulig innenfor et gitt budsjett
- Lage kortreist og bærekraftig mat
- Besøke matsentralen
- Trening
- Fjellturer og sykkelturer
- Forberedelser til studietur




Søk om skoleplass nå
Søknader tas imot fortløpende og behandles i innkommende rekkefølge. Det er alltid lurt å være tidlig ute.
Smak av verden Madagaskar - priser
Innmeldingspenger
kr. 2 600,-Kost og losji
kr. 94 300,-Semesteravgift
kr. 9 800,-Fellestur
kr. 5 000,-Linjepris inkl. studietur
kr. 35 000,-
Total:
kr. 146 700,-