SPILL OG FANTASY

SPILL OG FANTASY

Har du lyst på et år fylt med fantasy og spill? Da er du velkommen til å bli med på eventyret vi skal ut på med det beste fra to verdener: Spillutvikling og rollespillet DnD. Bli med på et magisk år!

 

 Hverdagen på Spill og fantasy

I løpet av året vil du få en innføring i spillmotoren Unreal Engine, som vi vil bruke til å lage våre egne PC-spill og level design. Vi lærer oss hvordan vi kan 3D modellere egne objekter i Blender som etterpå kan printes ut med skolens egen 3D printer. Vi mener at den beste måten å lære om spill på er å faktisk lage dem, så derfor har vi små prosjekter, også kalt gamejams. Da bruker vi et tema som utgangspunkt og lager et lite spill fra idé til produkt i løpet av 1-2 uker.
Det å være kreativ er viktig for utvikling av PC-spill, men også når det er snakk om fantasi, nærmere bestemt Dungeons and Dragons (DND). Vi tar en komplett innføring i reglene og hvordan spille DND, men også hvordan du kan ta egne idéer å bruke det vi har lært om spillutvikling til å lage kampanjer, kart og karakterer! Alle på linjen vil få mulighet til å designe og printe ut sin egen karakter som kan bli brukt i DND kampanjer. Har du erfaring fra før, så er det en fin mulighet til å møte likesinnede som du kan ta med på eventyr. Skolen har et eget DND-bord med en skjerm integrert, sånn at vi kan finne kart på nettet eller bruke de vi lager selv til å gjøre DND kampanjen ekstra gøy og interaktiv.

Dette gjør vi i løpet av året:

 • Skrive DnD kampanjer
 • Lage DnD karakterer
 • 3D printing
 • Male figurer og objekter
 • Lage DnD Kart og leveldesign
 • Lære å lage egne 3D modeller i Blender
 • Lære å lage spill i Unreal Engine
 • Programmering i C++ og Blueprints
 • Lære om spilldesign
 • Utvikling av idéer
 • Lage PixelArt.

Studietur:

Spill og fantasy reiser på linjetur til London. Her deltar vi blant annet på London Games Festival som er en uke fullstappet med spillrelaterte arrangementer. 

London er en by full av liv, som byr på utallige muligheter for spennende opplevelser inne både kultur, teater og underholdning og dette får vi også mulighet å utforske. Vi besøker blant annet Warner Bros studios der vi får en fantastisk reise gjennom filmsettene til Harry Potter-filmene.

 

UTTALELSER FRA TIDLIGERE ELEVER

«Det har vært et gøy og lærerikt år på her på linjen! Vi hadde en oppgave som jeg syntes var ekstremt morsom, nemlig lage våre egne levels til en call of duty clone! Alle laget hvert sitt nivå, og så spilte vi mot hverandre i multiplayer. – Johannes Holm, elev 2022/23

«Jeg var litt usikker på hva jeg ville gjøre framover, men nå har jeg funnet ut at jeg vil fortsette med spillutvikling etter dette året er ferdig. Jeg har fått tilbake gleden av å lære på en skole!» – Henrik Opsahl, elev 2022/23

Det er fint om du i tillegg til å fylle ut en vanlig skolesøknad kan skrive litt om din motivasjon for å begynne på linjen. Dersom du har drevet med arbeid innen kunst,  design eller arkitektur er du velkommen til å legge ved bilder som viser ting du har jobbet med. Dette kan for eksempel være bilder av tegninger, pappmodeller eller lignende.