KUNST OG STREETART: LONDON – BERGEN

Kunst og StreetArt: London – Bergen

Slipp løs din kreativitet på vår nye linje! Grip muligheten til å leve, puste og spraymal gatekunst i det som regnes som norges gatekunsthovedstad – Bergen.

Lær både tradisjonelle maleferdigheter og tegneteknikker, og kombiner dem med metodene til samtidskunst for å tøye dine gatekunstferdigheter, skap originale sjablonger, graffiti and collage.

Lær å oppskalere arbeidet ditt, jobbe selvstendig, men også som en del av et team.

Møt lokale og internasjonale kunstnere, mens du fordyper deg i Bergens gatekunstscene.

Utforsk nye verk på gaten i tillegg til å benytte deg av byens mange muesum og gallerier. 

Du vil få en egen arbeidsstasjon du kan benytte deg av hver dag og skape ditt egen personlige kreative miljø for tegning og idéskaping.

Du vil få et solid grunnlag innenfor kunst som kan bli brukt i videre studier.

 

Lær:

  • Gatekunst i sin helhet – inkluderer veggmaleri / graffiti / sjablonger / plakatkunst (pasteups)/ collage og keramikk. Å tøye grensene om hva gatekunst kan være.
  • Tradisjonelle kunst og maleteknikker
  • Skap trykk / Silketrykk
  • Konsept og idéskaping
  • Individuell rådgivning
  • Egenmotiverte/Selvmotiverte prosjekter
  • Gruppeprosjekter
  • Utstilling både på skolen og i Bergen
  • ‘Workshops’ holdt av gatekunstnere og graffitikunstnere.

 

Studietur: En to-bys tur

London

Besøk verdens kulturhovedstad sammen med en Londoner/ lokalkjent.

Turen inkluderer en omvisning av Østlondons fargerike gater, i tilegg til å besøke mange av byens museer og gallerier mens man absorberer det urbane landskapet.

Vi deltar også på ‘workshops’ hos lokale kunstnere i deres egne studioer.

Stavanger

Nuart gatekunstfestival har brakt noen av de største internasjonale  gatekunstnerne til Norge. Ta en tur i byen og sug til deg inntrykkene festivalen har å by på.

Møt linjelæreren: Dish – Gurdish Haugsdal

Jeg er født og utdannet i London. Der jobbet jeg i designindustrien med alt fra animasjon til merkevaredesign. I tillegg til dette hadde jeg regelmessige utstillinger og bygde meg opp nære forbindelser med musikkindustrien gjennom å lage illustrasjoner for undergrunnsband.

Etter jeg flyttet til Bergen i 2015 har jeg jobbet som fulltidskunstner og designer, for øyeblikket driver jeg også mitt eget atelier. Jeg tar regelmessig del på utstillinger og deltar på kulturengasjement i Bergen. Jeg holder også egne ‘Workshops’ for skoler der vi tegner, lager keramikk og gatekunst.

Jeg tror det er veldig viktig å integrere meg selv på en effektiv måte i  lokalsamfunnet, særlig i disse tider, hvor behovet for kreative utrykk og menneskelige forbindelser aldri har vært større.

Mine prosjekt varierer veldig i disiplin og skala. Alt fra å male intrikate miniatyrillustrasjoner på dekorativ keramikk for hånd, til å male storskala bilder direkte på glassvinduer, interiørvegger og utsiden av offentlige fasader.

Jeg er i mitt element, enten om jeg driver med silketrykk i studio eller maler ‘high impact’ utendørs veggmalerier i offentlige rom der samfunnet kan nyte det.