TEATER & IMPRO

Skuespill, improvisasjon, forestillinger

Teater og impro

På Teater og improlinjen vil du få utvikle deg som skuespiller. Du får opplæring og veiledning til videre satsing innen teater. Vi jobber med skuespillerteknikk og impro, scenetekst, regi og scenografi og teaterfagets mange fysiske uttrykksformer. Vi jobber både med klassisk og moderne teater – individuelt og i ensemble. Alt arbeid er rettet mot produksjon og spill av forestillinger, både på og utenfor skolen.

Du vil også få en innføring i scenografi, rigging av lys og lyd, og andre store og små praktiske detaljer som må være på plass før en forestilling kan presenteres.

Forestillinger

I løpet av året setter vi opp flere forestillinger innen ulike sjangere. Vi jobber både med korte og lengre tekster, alt fra monologer til ensemble, vi kan improvisere frem et stykke i klassen, eller vi bruker manus. I løpet av vårsemesteret har klassen sin hovedproduksjon, en fullverdig teateroppsetning med utgangspunkt i et skrevet manus.

Impro

Impro er en kunst i seg selv. Teatersport brukes gjerne som en referanse når vi snakker om impro. Gjennom ulike øvelser og leker øver vi inn teknikker som hjelper deg til å improvisere en karakter, en figur, en stemning og ikke minst – den gode replikken. I impro vil du bli øvd i å lytte til andre, respondere på andres innspill, ta initiativ og være kreativ, handle på impuls, både egen og andres, kort sagt være en del av et ensemble. Du vil også bli utfordret på egne ferdigheter, og det å gi av deg sjøl. Impro er øyeblikkets kunst – det skaper engasjement og glede, latteren sitter løst, og vi bygger kreativ kompetanse, samhandlingskompetanse og tillit i klassen.

Kostyme og sminke

Kostyme er viktig for at en forestilling skal bli vellykket. Du lærer å lage egne kostymer, og å sy om eksisterende kostymer, så de passer til forestillingene våre.

Vi har workshop med egen makeup-artist fra Den Nationale Scene i grunnleggende teatersminke og effektsminke. Her lærer du å sminke deg eldre, lage kulehull og troverdige sår, samt hårstyling og bruk av parykk/ løsskjegg.

Herdagen på linjen

Hverdagen er organisert rundt linjens produksjoner. Vi arbeider med flere oppsetninger i løpet av året, både i stor og liten skala, og lar disse gi oss retning og motivasjon.

Underveis i arbeidet fletter vi inn erfaringer som gir deg økt kunnskap om teaterteknikker og teaterteori. Vi er innom Stanislavskijs metode, Method Acting og Chubbuck-teknikk for å nevne noe.

Du får en travel og innholdsrik hverdag på linjen, og du som elev er med på å påvirke hvordan skoleåret blir. Vi jobber med mange ulike former for teatersport og impro. Dette i tillegg til vårt hovedfokus, som er at vi alltid har en ny premiere å jobbe fremover mot.

 

Fag i faget

  • Grunnleggende skuespillertrening
  • Improvisasjon og teatersport
  • Karakterarbeid
  • Scenekamp
  • Stemmebruk
  • Tekstanalyse
  • Teatersminke
  • Scenografi
  • Lyd og lys

Spørsmål?

Ta gjerne kontakt med linjelærer 

Cato Jensen

Cato Jensen

Linjelærer - Teater & Impro

cato.jensen@asanefolk.no 
tlf: 976 11 415

Se hva tidligere elever sier om Teater og Impro på Åsane folkehøgskole!

Studietur: London og Paris

Teater og Impro reiser på studietur til London & Paris. Her får du se og oppleve to av de mest populære byene i Europa. Vi går på forestillinger og opplever noe av det ypperste innen teater, musikkteater, konserter og show.
Vi går backstage på teater og får workshop med skuespillere som jobber på de store scenene. Drømmer du om Harry Potters verden eller Disneyland, vil dette også være noe av det vi skal oppleve på denne reisen.

Vi håper og tror at det igjen skal være mulig å reise et år fram i tid, og vi planlegger for at reisene våre skal kunne gjennomføres i slutten av vårsemesteret 2022.