Innimellom får skolen besøk av tidligere elever som tar over undervisningen her på skolen. For eksempel har Kaja (Latin-Amerika 09/10) og Eirin (Kina kampsport 09/10) dette året hatt danseundervisning på Latin-Amerikalinjen, Gyrd (Skriveverksted 08/09) har hatt kreative øvelser på skrivelinjen og Sirin (Kunstlinjen 02/03) har hatt magedans for de fleste.
Sist uke hadde vi imidlertid et mer langveisfarende besøk: Zippora (Musikk teater 08/09) kom helt fra Nederland og hadde undervisning på Musikk- og Skrivelinjen. Hun stilte attpåtil med moren ved sin side. (Hun er barnebokforfatter). Opplegget startet med skriveøvelser, deretter ble tekster produsert, disse ble så satt melodi til, og til slutt ble tekst/melodi framført av elevene selv. Med hjelp av våre nederlandske venner.
Mellom tekst- og melodiproduksjonen ble det også tid til leker, nederlandske sanger og mye moro.

For de språkinteresserte følger her tekstene til et par av de nederlandske sangene vi lærte oss disse dagene.

a) Zweden, Zweden, Norwegen, Finland en Zweden, Zweden
Wie gaat er mee?
Dans nu de polka in Denemarken, Finland en Zweden, Zweden
Wie gaat er mee?

b) Onder gedonder stortend naar onder,
woest woelt het water machtig en puur
oer oude bomen, krachtige stromen
zingen in de natur
Kom speel viool en blaas de schalmei,
vier met muziek de bruiloftspartij.
Zingende snaren, dansende paren,
Feesten in de natur.
Og da er det bare å øve, men husk at g på nederlandsk er cchh langt nede i halsen![vc_row][vc_column width=»1/1″][vc_gallery type=»flexslider_fade» interval=»3″ images=»24590,24593,24594,24597,24598″ onclick=»link_image» custom_links_target=»_self» column_number=»2″ grayscale=»no» choose_frame=»default»][/vc_column][/vc_row]