Hilsen fra Amed

Siden sist har vi tilbragt to netter ved den lille kystbyen Lovina som ligger på den nordvestre siden av øya. Her var vi blant annet vært på delfinsafari grytidlig om morgenen og på snorkletur. Fra Lovina gikk turen videre til Amed som ligger på den nord-østlige spissen av Bali. På veien fikk vi oppleve et realt balinesisk regnvær. Regnet bøttet ned og dannet store elver og oversvømmelser langs veien og i husene til folk. 

Amed har et imponerende kystlandskap og her lever folk fortsatt på tradisjonelt vis og driver med fiske, jordbruk og saltproduksjon. Man merker godt at folk ikke er så vant til turister her. Vi bor i noen enkle hytter rett ved stranden og bare et lite steinkast unna ligger det et japansk skipsvrak fra andre verdenskrig som de fleste av oss har utforsket med dykkemaske og snorkel. Det er et fantastisk liv under vann her, med fisker og koraller i mangfoldige farger og fasonger.   
Amed er kjent for sine strender og gode dykkemuligheter

Vi har også vært på oppdagelsesferd i området. Vi leide mopeder og kjørte på de smale og øde veiene langs kysten. Vi så fiskere som reparerte garnene sine, kvinner som jobbet i åkeren og folk som kom gående på veien med store lass med ved balansert på hodet. Når man stopper strømmer folk til som sier «Hello. How are you?» , som stort sett er den eneste engelske frasen de kan. All skolegang på Bali etter grunnskolen er privatisert, og for svært mange  er det vanskelig å finansiere videre skolegang for barna sine. På hele turen har vi balinesernes vennlighet og imøtekommenhet fascinert oss. Man blir som regel møtt med et smil og de fleste vil som oftest mer enn gjerne bli fotografert.