Høsten 2015 utlyste Folkehøgskolene i Norge en skrivekonkurranse for landets folkehøgskoleelever. Temaet for oppgaven var hvordan det er å være ung i dag. Utenom dette sto elevene fritt til å skrive om det de måtte ønske, i den sjangeren de selv ville.

Juryen besto av Finn I. Birkeland fra Åsane folkehøgskole, Hans Tarjei Skare fra Nansenskolen, og Dorte Birch fra Informasjonskontoret for folkehøgskolen. Alle innsendte bidrag ble anonymisert, og juryen var enstemt i forhold til vinnerteksten som ble skrevet av Håvard Røsæg som går på Skriveverkstedet vårt.

Juryens begrunnelse
«Teksten gir et treffsikkert og tankevekkende svar på spørsmålet om hvordan det er å være ung i 2015. ”Livet mitt er en klump med leire”… metaforen åpner opp for tekstens tema, og bildet brukes til å binde sammen teksten til en troverdig helhet. Her er både form og innhold gjennomtenkt. Fra et personlig perspektiv presenterer forfatteren modne og velformulerte tanker om individ og generasjon: klartenkt, men ikke skråsikkert. Søkende, men ikke forvirret. Referansene sitter som et skudd, og avslutningen treffer spesielt godt.»

Vi på Åsane folkehøgskole er utrolig stolte over at det er en av våre elever som har skrevet vinnerteksten, og Håvard ble gjort stas på da Trude og Hanna fra Informasjonskontoret for folkehøgskolen kom over fjellet med fine ord, gavekort til en Mac, blomster og kake til alle elever og ansatte.

Håvards vinnerbidrag leser du her.