DIN FRAMTID – HØST 2024

Studietur: Italia 

Oppdage, utforske og utvikle

Hva drømmer du om? Hva ønsker du å oppnå i livet? Hvordan kan du gjøre en forskjell for andre?

Bli med på et spennende halvår hvor du kan prøve nye ting og utforske ditt eget potensiale samtidig som du bidrar positivt til verden rundt deg. Du vil få muligheten til å utvikle deg selv, oppleve eksotiske land og kulturer og ikke minst få venner for livet!

Hverdagen på linjen:

I løpet av halvåret vil du få mulighet til å styrke din kropp, utfordre ditt sinn og din verdensoppfattelse. Du vil lære å ta valg som kan påvirke din livsstil og gjøre en forskjell for dine medmennesker.

Sammen skal vi oppdage, utforske og utvikle oss selv som individer og som verdensborgere.  Vi skal også bli gode «life hackere»!

Alle hackere trenger verktøy og kunnskap. Gjennom mindfulness-teknikker slik som meditasjon, tapping, tai chi og yoga, vil du få redskaper som kan gjøre deg bedre rustet til å håndtere stress og utfordringer i livet. Vi skal også bruke den vakre naturen i Bergen til avslapping og fysisk trening.

Du vil også få økt din forståelse rundt økonomi og hvordan å bruke ressursene på en god, bærekraftig måte. Målet er å bli mer selvstendig. Hvordan kan du bruke ressursene dine til å få det du ønsker deg aller mest? Hvordan kan du strekke pengene og bli bedre rustet for studentlivet? Klassen skal ha fokus på gjenbruk, redesign, og lære å lage sunn, kortreist mat fra bunnen av.

Du vil også få muligheten til å planlegge og arrangere gøye events og happenings for både skolens elever og lokalsamfunnet.

Det er kjekt å se filmer om fjerne og eksotiske kulturer, men det er enda bedre å oppleve de selv! Klasseturen vil gi deg mulighet til å prøve smakfulle retter, se fantastisk natur og kjenne litt på hvordan det er å bo i andre land.  Turene varer bare noen uker, men minnene vil du ha for livet!

Gjester

I løpet av året får vi besøk av gjesteinstruktører som holder spennende og inspirerende workshops, blant annet unge entreprenører som har fulgt drømmene sine og startet egne bedrifter og foretak. Hvordan er det å starte egen bedrift? Hvordan ser hverdagen ut når du er din egen sjef? Hvilke økonomiske problemstillinger kan man forvente underveis?

En av de vi får gleden av å treffe er Helene Danielsen (25) som har drevet med yoga hele sitt liv og driver yogasenteret Tid for Yoga i Bergen sentrum. https://www.tidforyoga.no/
Hun har grunnutdanning i yoga (200 hrytt) og har videreutdannet seg i både Yin yoga, Restorativ yoga, Dragedans yoga, barneyoga og healing rituals yoga med One Slow Yogi. I tillegg har hun kurs i både Ashtanga Yoga, Healing Touch, Yoga filosofi og The way of tea.

Besøk hennes bedrift Tid for Yoga på sosiale medier:
https://www.instagram.com/tidforyoga/
https://www.facebook.com/Tidforyoga

Martin Skadal er er fra Bergen og betegnes som både sosial entreprenør, aktivist, offentlig talsperson, og podcaster. Han brenner for ivaretakelsen av både mennesker, dyr og natur. Martin er leder for organisasjonen World Saving Hustle. Møt Martin og hans engasjement og driv for en bedre verden.   https://www.martinskadal.com/about

Studieturer til Italia

Sammen pakker vi koffertene våre og reiser til Italia – landet som er kjent for sin enestående skjønnhet, rike historie og ikke minst, mat!

Vi reiser først til Solopaca området der teamet i Ulivieti står klar til å ta imot oss: https://www.uliveticastelsanmartino.it/no

Dag 1: Bli kjent i Solopaca og få introduksjon til olivengarden.

Dag 2: Olivenhøsting sammen med teamet i Uliveti. Lære om Slow Food og økologisk dyrking.

Dag 3: Reise til fjellbyene Pietraroja og Cusano Mutri. Lage fersk ost og ricotta hos sauebonde Nicola  Besøke Cusano Mutri og taralli-baker og pizza. Pizzamiddag i Cusano Mutri.

Dag 4: En dag i Pompeii og  toppen av Vesuv.

Dag 5 – 7: Roma: Pantheon/Vatikanet, Campidoglio/Forum Romanum/Capitol

Italia har siden Romerrikets tid spilt en avgjørende rolle i vår vestlige sivilisasjons utvikling. Vi vil oppleve noe av landets historie og nyte synet av storslått natur, fantastisk kunst og imponerende arkitektur.  Vi vil spasere over Ponte Vecchio i Firenze og beundre Trevi fontenen i Roma.

Det italienske kjøkkenet er verdenskjent, og ingen tur til Italia er komplett uten gastronomiske matopplevelser. God, smakfull og spennende mat finnes overalt! Her kan man beundre Colosseum etter et herlig pastamåltid, eller gå på oppdagelsesferd i sjarmerende smågater mens man småspiser ost og prosciutto- og ikke glem gelato!

Pakk solkrem, eventyrlyst, gode sko og kamera, og gjør deg klar til å bli trollbundet!

 

Fag i faget

 • Selvutvikling 
 • Mindfulness, yoga og meditasjon 
 • Tur, trening og styrke
 • Life Hacks: Finn nye og gøye måter å forenkle livet på
 • Ledelse
 • Event planlegging 
 • Markedsføring 
 • Frivillighetsarbeid 
 • Kulturforståelse 
 • Gjenbruk og redesign 
 • Matlaging/Matredding/SlowFood bevegelsen

Spørsmål om linjen?

Angela Vågenes

Angela Vågenes

Linjelærer

400 40 162
angela@asanefolk.no

Ta gjerne kontakt med linjelærer for mer informasjon om linjen.