Linjer på Åsane folkehøgskole

Elevene på Åsane folkehøgskole har et svært bredt utvalg i linjer på skolen. Felles for linjetilbudet er et ønske om å levere folkehøgskole med innhold. Et springbrett til videre studier og arbeidsliv. Under kan du lese mer om de forskjellige linjene våre.

EXPLORE USA

Har du lyst til å oppleve USA og lære om amerikansk kultur? Er du nysgjerrig på amerikanske tradisjoner, livsstil, og historie? Vil du oppleve storslått natur og spektakulære fjellformasjoner? Da er dette linjen for deg!

MUSIKAL OG KABARET

Syns du det er gøy å være kreativ sammen med andre? Liker du følelsen av å stå på scenen og synge, danse og spille – leve deg inn i en rolle og opptre? Da er dette linjen for deg!

SPILLUTVIKLING

Lage dine egne spill? På linjen Spillutvikling lærer du å utvikle et spill fra konsept til ferdig produkt.

SKRIVEVERKSTEDET

Forfatterlinjen Skriveverkstedet har skapt og videreutviklet forfatterspirer siden 1995. Hvert år tar forfatterlinjen mot skrivelystne elever som ønsker å utvikle sine skriveferdigheter. Her får elevene følge egne tekster hele veien fra ide til publikasjon.

REVY OG TEATER

På Revy og teater-linjen vil du få utvikle deg som skuespiller. Du får opplæring og veiledning til videre satsing innen teater. Vi jobber med skuespillerteknikk og impro, scenetekst, regi og scenografi og teaterfagets mange fysiske uttrykksformer. .

ARKITEKTUR OG DESIGN

Et år med formgivning, tegning og modellbygging, med inspirasjon fra arbeidene til noen av verdens beste arkitekter og designere. Studietur til Japan! 

KUNST OG STREETART: LONDON – BERGEN

Slipp løs din kreativitet på vår nye linje! Grip muligheten til å leve, puste og spraymal gatekunst i det som regnes som Norges gatekunsthovedstad – Bergen.

ANIMASJON OG GRAFIKK

Ønsker du å visualisere ideene dine gjennom digital animasjon og grafikk? På denne linjen vil du lære å blåse liv inn i livløse objekter og karakterer på skjermen, og skape og kommunisere energi, humor og følelser gjennom bevegelse.

MUSIKK, VOICE OG STUDIOPRODUKSJON

Er du glad i å synge og ønsker å utvikle deg i samspill med andre? Her får du oppleve, lære, utforske og fordype deg i musikkens verden. Vi møter deg der du er og hjelper deg på veien mot dine mål.

LATIN-AMERIKA, CUBA OG MEXICO

Er du klar for et Latinamerikansk eventyr? I vårsemesteret drar vi på en ca. fire uker lang studiereise til Mexico og Cuba. Turen er lagt opp som en backpackertur, og du vil komme i nærkontakt med Mexicansk og Cubansk kultur, mat, historie, natur, og ikke minst: Mennesker!

HALVÅRSKURS

GAME ART OG SPILLDESIGN  VÅR 2023

Denne linjen er for deg som ønsker å utvikle dine ferdigheter innenfor 3D-modellering og blibedre på å jobbe i et team med andre utviklere.

TEATER OG SCENETRENING

VÅR 2023

For deg som ønsker grunnleggende skuespillertrening. I løpet av halvåret setter vi opp flere forestillinger innen ulike sjangere, alt fra monologer til musikal og improshow.