FAQ – OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvor lang er skoledagen?

Vanligvis begynner vi kl. 08:45 og avslutter 14:40. Noen av valgfagene våre foregår på kveldstid, og enkelte kvelder reiser vi til Bergen sentrum for å gå på teater, konsert eller lignende. Skolebyggene låses av klokken 2300, og vi oppfordrer elevene våre til å bruke alle rom aktivt frem til de stenges.

Hva er morgensamling?

Hver morgen starter vi dagen med morgensamling kl. 08:45. Vi starter med opprop, og eventuelle beskjeder for dagen. En lærer eller elev holder deretter morgensamling for resten av skolen. De snakker da om noe de er opptatt av, noe de har opplevd, noe de er flinke til o.l.

Er det innetider?

Det er ikke innetider, men dere må skrive dere opp i en bok dersom det er netter dere ikke sover på skolen.

Er det lørdagsundervisning?

Ja, de lørdagene det ikke er frihelg er det lørdagsseminar.

Hvordan er maten?

Kjøkkenet legger vekt på variert og sunn mat. Frokost og kveldsmat er vanlig brødmat med forskjellig typer pålegg. Ved frokosten smører hver elev sin egen matpakke.

Må jeg møte til alle måltider?

Nei, det behøver du ikke, men siden du betaler for maten, så kan de jo være greit å få med seg flest mulig av måltidene. Dersom du har en spesiell diett, så er det viktig at du i god tid varsler kjøkkenet om fravær ved middag.

Hvordan føres fravær?

All undervisning og alle arrangementer i skolens regi er obligatoriske. Det er viktig at du snakker med lærerne hvis du av en eller annen grunn ikke kan være tilstede på undervisningen.

Kan man få besøk?

Skoleåret 2020-21 er det ikke mulig å ha besøkende som overnatter.
Fra skolestart og til annet er bestemt, så er det heller ikke mulig å ha besøk på dagtid.

Når vi eventuelt tillater besøk i internat og skolebygg, så avtales dette med tilsynslærer.

Hvor ofte er det frihelg?

Det er frihelg omtrentlig hver tredje helg.

Er skolen stengt når det er frihelg?

Nei, skolen er ditt hjem også i frihelger. Skolen er stengt i høst-, jule-, vinter- og påskeferien, og i disse feriene må dere forlate skolen.

Når får jeg vite hvem jeg skal dele rom med?

Vi tar opp elever helt frem til skolestart, og romfordelingen er derfor ikke helt klar før du kommer til skolen. Dersom du har noen du ønsker å dele rom med, så gir du oss beskjed om dette så snart som mulig.

Kan jeg velge enkeltrom?

Dersom vi har nok som så kan vi tilby enkeltrom mot et tillegg i prisen. Vi  vil prioritere fordelingen av enkeltrom ut fra særskilte behov.

Hvor store er rommene?

Rommene er ca 12m², og de fleste rommene har to senger, et skap, skrivepult, et par stoler og et bord eller en kommode. På to av internatene våre er det også vask på rommene.

Bor det gutter og jenter på samme internat?

Ja, det gjør det. Vi har plass til alle kjønnsidentiteter.

Hvor mange internat har skolen?

Åsane folkehøgskole har 7 internat.

Hva må jeg ha med når jeg kommer?

Du må ta med deg dyne og pute, dynetrekk, laken og putevar til sengen. I tillegg må du ha med deg håndklær og eventuelt ting som gjør rommet litt personlig. Dere bruker sticky tac/lærertyggis/kitt for å henge opp ting på veggen. Det er begrenset med skapplass på rommene, så du trenger ikke å ta med deg hele garderoben din.

Kan jeg henge opp ting på veggene?

Du kan bruke sticky tack på veggene, men ikke slå inn spiker eller tegnestifter.

Vasker vi rommene selv?

Ja, dere vasker rom, fellesrom og undervisningsrom selv. 

Kan jeg bytte rom hvis jeg ikke passer så godt sammen med romkameraten min?

Vi oppfordrer alltid nye elever til å gi hverandre litt tid til å bli kjent, og til å tilpasse seg hverandre. Skulle det vise seg at noen absolutt ikke passer sammen, så prøver vi å finne en god løsning.

Er det TV på internatet?

Nei, men vi har TV i skolens peisestue.

Er det trådløst nett på internatet?

Ja, det er trådløst nettverk på hele skolen.

Hvordan er mulighetene for å vaske klær?

Hvert internat har både vaskemaskin og tørketrommel. Vi oppfordrer alle til å være ren i tøyet. 

Kan jeg gå på skolen hvis jeg er vegetarianer eller har matallergier?

Åsane folkehøgskoles kjøkken har god erfaring med elever med spesielle dietter, og er vant til å takle det meste av allergier. Husk å informere oss om spesielle behov i søknaden din slik at vi kan forberede oss til du kommer. Dersom du får offentlig støtte til å dekke utgifter til en spesiell type diett eller mat, så må du regne med å betale litt ekstra til skolen.

Hvor er nærmeste butikk?

Spar Hylkje ligger ca 1 kilometer fra skolen. Her kan du også sende post, og det er her du henter eventuelle pakker. Trenger du noe annet en dagligvarer så er det flere sentre i Åsane.

Kan jeg ha med egen bil?

Ja, Åsane folkehøgskole har godt med parkeringsplass for de av dere som har med egen bil.