FOODIE ADVENTURE

FOODIE ADVENTURE

Velkommen til et eventyrlig år der du får kjennskap om hvordan å lage smakfull mat av enkle råvarer. Vi vil bruke kjøkkenet på skolen og nærområder ute når vi lager mat.

 

På linjen Foodie adventure blir du blir kjent med ulike matkulturer og hvordan du selv kan stå robust i eget liv når det gjelder matlaging. Sammen med andre matglade vil du lære å lage alt fra enkle retter til eksotiske festmåltider.

 

 Hverdagen på Foodie adventure

Mat

  • Matkultur lokalt og internasjonalt
  • Matlaging innendørs og utendørs
  • Sesongarbeid/sanking i sjø, hage, skog og mark
  • Lage mat ute med bål og stormkjøkken
  • Kunnskap om hva som er mulig innenfor et gitt budsjett
  • Lage kortreist og bærekraftig mat
  • Bærekraftig landbruk
  • Besøke matsentralen
  • Kafèdrift

Friluftsliv

  • Fjellturer/toppturer
  • Bysykling
  • Sup-board
  • Freesbee golf
  • Paddeltennis
  • Fiske (Bergen kystlag)
  • Kanopadling
  • Klatring
Ørjan Teigland

Ørjan Teigland

Lærer

Studietur: Portugal på langs

Portugal er et spennende reisemål for matglade. Landet byr på en variert matkultur og gjestfrihet. Vi utforsker fargerike markeder, ulike smaker og kulturer på kryss og tvers i landet.