FOODIE ADVENTURE
FOODIE ADVENTURE
Velkommen til et eventyrlig år der du får kjennskap om hvordan å lage smakfull mat av enkle råvarer. Vi vil bruke kjøkkenet på skolen og nærområder ute når vi lager mat.
På linjen Foodie adventure blir du blir kjent med ulike matkulturer og hvordan du selv kan stå robust i eget liv når det gjelder matlaging. Sammen med andre matglade vil du lære å lage alt fra enkle retter til eksotiske festmåltider.




Hverdagen på Foodie adventure
Mat
- Matkultur lokalt og internasjonalt
- Matlaging innendørs og utendørs
- Sesongarbeid/sanking i sjø, hage, skog og mark
- Lage mat ute med bål og stormkjøkken
- Kunnskap om hva som er mulig innenfor et gitt budsjett
- Lage kortreist og bærekraftig mat
- Bærekraftig landbruk
- Besøke matsentralen
- Kafèdrift
Friluftsliv
- Fjellturer/toppturer
- Bysykling
- Sup-board
- Freesbee golf
- Paddeltennis
- Fiske (Bergen kystlag)
- Kanopadling
- Klatring

Ørjan Teigland
Lærer








Studietur: Portugal på langs
Portugal er et spennende reisemål for matglade. Landet byr på en variert matkultur og gjestfrihet. Vi utforsker fargerike markeder, ulike smaker og kulturer på kryss og tvers i landet.



