BALLSPILL

Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basket, eller amerikansk fotball. Vi har skolens gymsal til rådighet eller spiller utendørs dersom været tillater det.

BRETTSPILLWORKSHOP

Vi utvikler egne brettspill fra idé til ferdig spill. Vi designer brett og brikker, utvikler regler og lager innhold gjennom prøving og feiling og mye lek og moro.

BÅTFØRERPRØVEN

Kurs i samarbeid med Redningsselskapet som gir deg grunnlaget for å ta prøven til ditt eget båtførerbevis. Båtførerbevis er obligatorisk for alle som ønsker å føre fritidsbåt 8 meter eller større med 25 eller flere hestekrefter på motoren. 

DEBATTKLUBB

Lær kunsten å debattere, å innta et standpunkt, bygge argumentasjon og forsvare dine standpunkt mot saklige og usaklige angrep.

EXPLORE NEPAL

14 dagers reise til Nepal. Trekking i Himalayas fantastiske fjellområder, møter med fremmede mennesker og kulturer, og besøk i veiløse fjellandsbyer i over 3500 meters høyde. Se også felles studietur.

FILOSOFI

I valgfag filosofi undersøker vi lange linjer og store navn i tenkningens historie, fra klassikerne i antikken til moderne eksistensfilosofi. Vi har også tid til noen korte linjer og små navn, og lar elevenes spørsmål og interesser styre innholdet.

GITARKURS

Gitar er et av de mest anvendelige instrumentene vi har. Lett å ta med seg, utrolig stemningsskapende i sosiale lag. Vi begynner med grunnleggende ferdigheter innenfor akkorder og spillteknikker før jul, og blir gradvis mer avansert utover vinteren. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men du bør ha egen gitar.

IMPRO

Kurs i grunnleggende teatersport/improvisasjon. Faget består av ulike sceniske improvisasjonsleker og er velegnet for alle som ønsker å bearbeide sin sceneskrekk, alle lekelystne, alle som har noe de vil ha sagt og som trenger en scene for å få sagt det.

KAMMERKOR

Et valgfritt kortilbud til deg som har vært i kor tidligere, eller som har lyst til å prøve deg i en litt mindre sammenheng enn skolekoret. Koret velger et variert repertoar, det er lov å komme med ønsker (!), vi synger flerstemt, og all øving er på kveldstid sånn at det ikke kolliderer med andre aktiviteter på skolen.

KERAMIKK

Har du lyst til å arbeide med leire? Ønsker du å sette ditt personlige preg på ting du lager? Har du en idé du ønsker å prøve ut? Skolens største tekopp? Eget tapas-service?

 

KLATRING

Vi klatrer i Lehmkuhlhallen på Norges Handelshøyskole (NHH) og utendørs i Bergensområdet. Mulighet for å ta brattkort.

KREATIV SKRIVING

Glad i å skrive? I kreativ skriving får du muligheten til å utvikle skrivingen din gjennom ulike øvelser og tilbakemelding på tekster.

SINGER / SONGWRITER

Lag din egen låt, skriv tekst og melodi, sett komp til, og få tid i et lydstudio med egen lydtekniker som hjelper deg til å finne DIN vri.

STOLTZEN OPP

Glad i melkesyre og smerter i lår og lunger? Vær med å trene i Stolzekleiven i Bergen. vel 300 meter stigning via drøyt 950 trappetrinn i ulik høyde. Rekord herrer: 7:54 og damer: 9:34. Skolerekord: Ca 9:30. Assisterende rektor: ca 30 min!

STRIKKING

Strikking er i vinden som aldri før! Her lærer du å strikke fra grunnen av, eller du kan videreutvikle dine kunnskaper. Vi lærer å strikke med perler, mønsterstrikk, toving og lignende. Eller kanskje du vil starte med et enkelt sjal eller lære hvordan man strikker sokker? Du vet best hvilken utfordring som passer for deg.

SVØMMING

Vi  svømmer i AdO Arena i sentrum av byen vår, et profesjonelt svømme- og stupeanlegg, der du kan stupe, trene svømming, eller bare bade og nyte livet. Dette faget har en kursavgift på 500 kroner. 

TEATER

I dette valgfaget får du en innføring i diverse skuespillerteknikker og vi jobber med forskjellige oppsetninger, både store og små. Vi underholder på skolen, eller har egne oppsetninger. Vi har blant annet satt opp «Den spanske Flue». Her trenger du ingen erfaring, kun stå-på-vilje og lyst til å utfordre deg selv. 

TEDDYBJØRNVERKSTED

En venn for livet eller et håndverk til å bli glad i? Du lærer å lage gammeldagse teddybjørner. Noen oppdager her en ny hobby, andre lar det bli med den ene teddybjørnen og får et minne fra året ved skolen. Du får opplæring i de nødvendige teknikker. Skaperglede og kreativitet står i fokus.

TEGNING OG MALING

Du kan oppøve tegneferdighetene dine innen blyant-, tusj- og kulltegning. Du får arbeide med studier av stilleben, portrettegning og gjøre egne komposisjoner. Du får kunnskap om fargebruk og komposisjon i maleri, og kan prøve ut varierte teknikker i maling innen abstrakte og naturalistiske uttrykk.

TOPPTUR

Faget der du kommer deg ut og blir kjent med Bergens fjell, fra vårt lokale «Veten» til Fløifjellet og Ulrikens topp. Motto: Det finnes ikke dårlig vær, bare manglende regntøy.

UKULELE

Lær å spille «minigitar»! Ukulele er lett å lære, lett å spille på og lett å ta med seg!

YOGA/ACROYOGA

I dette valgfaget vil du få en forståelse for hva Yoga er og hvordan man praktiserer det. Her fokuserer vi på ulike elementer i Yoga som meditasjon, pusteteknikk og fysiske øvelser. Det finnes mange forskjellige former for yoga og du vil her få muligheten til å prøve litt forskjellig. Spesielt for Åsane er at vi også tilbyr muligheten til å prøve Acroyoga, en ny og spennende form som inneholder akrobatikk.

ZUMBA

Opprinnelig er zumba danseklassen med hete rytmer og vrikkende hofter, men vi på Åsane tar det steget videre; med musikk fra hele verden får vi en skikkelig fin treningsøkt sammen!

 

AEROBIC HITS

Liker du å trene effektivt til hits fra 80- og 90-tallet? Da er dette et godt valg! Med enkle bevegelsesmønster trener vi både kondisjon og styrke, og best av alt; vi har det gøy sammen

* Tilbud i valgfag kan bli endret.