AEROBIC HITS

Liker du å trene effektivt til hits fra 80- og 90-tallet? Da er dette et godt valg! Med enkle bevegelsesmønster trener vi både kondisjon og styrke, og best av alt; vi har det gøy sammen

BALLSPILL

Fotball, håndball, volleyball, innebandy, basket, eller amerikansk fotball. Vi har skolens gymsal til rådighet eller spiller utendørs dersom været tillater det.

ZUMBA

Opprinnelig er zumba danseklassen med hete rytmer og vrikkende hofter, men vi på Åsane tar det steget videre; med musikk fra hele verden får vi en skikkelig fin treningsøkt sammen!

BRETTSPILLWORKSHOP

Vi utvikler egne brettspill fra idé til ferdig spill. Vi designer brett og brikker, utvikler regler og lager innhold gjennom prøving og feiling og mye lek og moro.

BÅTFØRERPRØVEN

Kurs i samarbeid med Redningsselskapet som gir deg grunnlaget for å ta prøven til ditt eget båtførerbevis. Båtførerbevis er obligatorisk for alle som ønsker å føre fritidsbåt 8 meter eller større med 25 eller flere hestekrefter på motoren. 

DEBATTKLUBB

Lær kunsten å debattere, å innta et standpunkt, bygge argumentasjon og forsvare dine standpunkt mot saklige og usaklige angrep.

EXPLORE NEPAL

14 dagers reise til Nepal. Trekking i Himalayas fantastiske fjellområder, møter med fremmede mennesker og kulturer, og besøk i veiløse fjellandsbyer i over 3500 meters høyde. Se også felles studietur.

FILOSOFI

I valgfag filosofi undersøker vi lange linjer og store navn i tenkningens historie, fra klassikerne i antikken til moderne eksistensfilosofi. Vi har også tid til noen korte linjer og små navn, og lar elevenes spørsmål og interesser styre innholdet.

GITARKURS

Gitar er et av de mest anvendelige instrumentene vi har. Lett å ta med seg, utrolig stemningsskapende i sosiale lag. Vi begynner med grunnleggende ferdigheter innenfor akkorder og spillteknikker før jul, og blir gradvis mer avansert utover vinteren. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men du bør ha egen gitar.

IMPRO

Kurs i grunnleggende teatersport/improvisasjon. Faget består av ulike sceniske improvisasjonsleker og er velegnet for alle som ønsker å bearbeide sin sceneskrekk, alle lekelystne, alle som har noe de vil ha sagt og som trenger en scene for å få sagt det.

KAJAKK

Grunnkurs i havkajakk. Du introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har du gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er du kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan du effektivt manøvrere kajakken. Kurset gir våtkort, som ofte etterspørres på steder som leier ut kajakk og kano.

 

KAMMERKOR

Et valgfritt kortilbud til deg som har vært i kor tidligere, eller som har lyst til å prøve deg i en litt mindre sammenheng enn skolekoret. Koret velger et variert repertoar, det er lov å komme med ønsker (!), vi synger flerstemt, og all øving er på kveldstid sånn at det ikke kolliderer med andre aktiviteter på skolen.

KERAMIKK

I Keramikk valgfag jobber du både med bruksform og skulptur. Du trenger ikke ha erfaring med leirearbeid, du vil få innføring i ulike teknikker og relevante redskaper, i tillegg til ulike former for overflatebehandling og dekor

 

KLATRING

Her lærer du å klatre og sikre. Du vil også få mulighet å ta topptaukort, slik at du kan klatre i alle innendørs klatreanlegg i Norge. Vi benytter gjerne Lehmkulhallen eller andre klatreanlegg.

KREATIV SKRIVING

Glad i å skrive? I kreativ skriving får du muligheten til å utvikle skrivingen din gjennom ulike øvelser og tilbakemelding på tekster.

KREATIVT VERKSTED

Her får du forme bruksgjenstander i flere forskjellige materialer og får innføring i ulike teknikker og relevante redskaper. Materialer vi bruker kan være leire, ull og fliser til mosaikk

LÅTSKRIVNING

Lag din egen låt, skriv tekst og melodi, sett komp til, og få tid i et lydstudio med egen lydtekniker som hjelper deg til å finne DIN vri.

MALERI

Du får kunnskap om fargebruk og komposisjon i maleri, og kan prøve ut varierte teknikker i maleri innen abstrakte og naturalistiske uttrykk.

OPPTUR

Bergen er kjent for vakre fjell. I tillegg til vår lokale «Veten», har vi Fløyfjellet, Ulriken, Lyderhorn, Sandviksfjellet, Løvstakken med flere! Bli med og nyt den nydelige naturen. I Bergen er det ikke noe som heter dårlig vær, bare dårlige klær. Husk regntøy!!

REVY

Bli med å lage en revy fra blanke ark til premiere. Vi skriver sketsjer, revyviser og lager store shownummer. Det er bare fantasien som stopper oss. Her lærer vi grunnleggende scenetrening og finner sammen trygghet og glede i det å stå på en scene.

SIRKELTRENING

Hopp, løp, løft, ta noen burpees og svett sammen med venner.

S.M.I.L.

Sunne mennesker, intensiv livsglede!

Her skal vi utforske teknikker for avspenning og økt livsglede. Vi skal blant annet prøve oss på Tai chi, latteryoga, tapping, selvhypnose, meditasjon, pusteteknikker, massasje, terapeutisk fargelegging, selvutvikling og aromaterapi.

STOLTZEN OPP

Glad i melkesyre og smerter i lår og lunger? Vær med å trene i Stolzekleiven i Bergen. vel 300 meter stigning via drøyt 950 trappetrinn i ulik høyde. Rekord herrer: 7:54 og damer: 9:34. Skolerekord: Ca 9:30. Assisterende rektor: ca 30 min!

BOKKLUBB

Er du glad i å lese og vil dele dine leseopplevelser med andre? I bokklubben deler vi litteratur som betyr noe for oss. Vi har gode samtaler rundt tekst, uttrykk, stemninger og følelser gjerne relatert til lesing av en felles bok.

STRIKKING

Strikking er i vinden som aldri før! Her lærer du å strikke fra grunnen av, eller du kan videreutvikle dine kunnskaper. Du kan lære å strikke med perler, mønsterstrikk, toving og lignende. Eller kanskje du vil starte med et enkelt sjal eller lære hvordan man strikker sokker? Du vet best hvilken utfordring som passer for deg.

SVØMMING

Vi  svømmer i AdO Arena i sentrum av byen vår, et profesjonelt svømme- og stupeanlegg, der du kan stupe, trene svømming, eller bare bade og nyte livet. Dette faget har en kursavgift på 500 kroner. 

SYNG!

Ønsker du å delta på ukentlige masterklasser der du kan lære mer om stemmen og stemmebruk? Her kan du utforske sang og vokalteknikk i en gruppe og synge sammen med venner. Hvis du ønsker å ha mer en-til-en vokaltrening, kan du prøve deg på individuelle sangtimer.

TEATER

I dette valgfaget får du en innføring i diverse skuespillerteknikker og vi jobber med forskjellige oppsetninger, både store og små. Vi underholder på skolen, eller har egne oppsetninger. Vi har blant annet satt opp «Den spanske Flue». Her trenger du ingen erfaring, kun stå-på-vilje og lyst til å utfordre deg selv. 

TEDDYBJØRNVERKSTED

En venn for livet eller et håndverk til å bli glad i? Du lærer å lage gammeldagse teddybjørner. Noen oppdager her en ny hobby, andre lar det bli med den ene teddybjørnen og får et minne fra året ved skolen. Du får opplæring i de nødvendige teknikker. Skaperglede og kreativitet står i fokus.

TEGNING

Du får innføring i grunnleggende teknikker innen frihåndstegning med blyant-, kull-, og tusj. Kurset gir innføring i tegneøvelser innen portrett-tegning og stilleben, samt arbeid med egne komposisjoner. 

UKULELE

Lær å spille «minigitar»! Ukulele er lett å lære, lett å spille på og lett å ta med seg!

VEGETAR / VEGANSK MATLAGING

Her er kan du lære noe nytt om sunt kosthold, kose deg på kjøkkenet og få litt ny inspirasjon. Menyen bestemmes av elevgruppen.

YOGA

I dette valgfaget vil du få en forståelse for hva Yoga er og hvordan man praktiserer det. Her fokuserer vi på ulike elementer i Yoga som meditasjon, pusteteknikk og fysiske øvelser. Det finnes mange forskjellige former for yoga og du vil her få muligheten til å prøve litt forskjellig. 

MUSIKAL-MANUS

Hele skolen setter opp en selvskrevet musikal til våren. I manusgruppen jobber vi med å skape karakterer og lage en historie bygget på elevene sine ideer. Vi lærer hvordan en skriver manus, oversetter sanger fra musikaler og tilpasser de vår nye historie. Resultatet av dette valgfaget blir å se det vi har skrevet komme til liv på scenen i en fullskala musikal. Et av årets høydepunkt.

 

VI PUSSER OPP

Vil du lære mer om oppussing? Du får bli med på oppussing av et rom fra start til slutt. Du får gode tips om teiping, grunning, pussing og maling. Bli med og sett ditt preg på Åsane folkehøgskole!

FRISBEEGOLF

Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskelighetsgrad består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og annet

 

BLYANT OG PENSEL

Du kan oppøve tegneferdighetene dine innen blyant-, tusj-, og kulltegning. Du får arbeide med studier av stilleben, portrettegning og gjøre egne komposisjoner. Fargebruk og komposisjon.

MINIATYRMALING

På dette valgfaget får du opplæring i hvordan preppe, male og ferdiggjøre miniatyrer.

FISKING

Bli med ut på fisketur! Vi fisker fra både båt og fra land. Du vil få opplæring i grunnleggende fiskeferdigheter med ulikt utstyr og ulike teknikker. I tillegg setter vi fiskegarn og krabbeteiner.

HYBELMAT

Vil du ha gode tips om enkle og billige måltider som kan lages på et hybelkjøkken? Da er dette valgfaget for deg! Vi lager ukesmenyer, handler og lager god og rimelig mat sammen.

* Tilbud i valgfag kan bli endret.