På din framtid får du blant annet:

Muligheten til å utvikle deg selv både fysisk og psykisk. Du får kunnskap om hvordan du kan håndtere din egen økonomi, og tenke bærekraftig og langsiktig. Du får jobbe med og mot dine drømmer for framtiden.

Prøv nye ting og utforsk ditt potensiale

I løpet av året vil du få mulighet til å styrke kroppen din, utfordre sinnet ditt og utvide din verdensoppfatning. Du vil lære å ta valg som kan påvirke din livsstil og gjøre en forskjell for dine medmennesker.

Sammen skal vi oppdage, utforske og utvikle oss selv som individer og som verdensborgere. Vi skal også bruke ulike verktøy og kunnskap for å bli gode «life hackere»!

Hos oss vil du få muligheten til å utvikle deg selv, oppleve eksotiske land og kulturer, og ikke minst få venner for livet!

Oppdag, Utforske, Utvikle

Bli med å utforsk kraften i mindfulness-teknikker som meditasjon, tapping, tai chi og yoga for å styrke din evne til å håndtere stress og livets utfordringer, samtidig som du forbedrer ditt fokus. Vi vil også lade batteriene våre ved å omfavne den vakre naturen i Bergen for både avslapning og fysisk trening.

Utforsk hvordan du kan bruke økonomi og ressurser på en bærekraftig måte gjennom spennende prosjekter. Hvordan kan du strekke pengene og bli bedre rustet for studentlivet? Målet er å bli mer selvstendig og lære hvordan du kan du bruke ressursene dine til å oppnå det du ønsker deg aller mest.

Klassen vil sette søkelys på gjenbruk, redesign, og å lage sunn, kortreist mat fra bunnen av. Du vil også få muligheten til å planlegge og arrangere morsomme events og happenings for både skolens elever og lokalsamfunnet, og dermed bidra til et levende og engasjert miljø.

Hverdagen på Din framtid

Linjen «Din framtid» har et rom som kan bli transformert fra et vanlig klasserom til et yoga studio og meditasjonsoase. Vi skal også bruke skolekjøkkenet og kurssenteret på skolen i klassens arbeid, samt besøke et yogastudio i Bergen. Det aller beste «klasserommet» finnes utendørs, der vi har tilgang til den vakre naturen i Bergen. Vi skal gå på fjellet, utforske skog og mark og oppleve mangfoldet i naturen.

Vi skal jobbe både individuelt og i grupper med oppgaver som øker vår selvinnsikt og kulturforståelse. Mens vi lager spennende prosjekter og arrangementer både på skolen og for nærmiljøet, skal vi bli bedre verdensborgere gjennom arbeid med FORUT sine prosjekter og gi en hjelpende hånd globalt.

Vi skal ha et spesielt fokus på tre hovedområder i vårt arbeid:

  1. Energi: Søvn, fysisk bevegelse, spisevaner/matlaging, pust og meditasjon.
  2. Livsretning og praksis: Vi skal undersøke hva som er virkelig viktig for deg og utvikle systemer for å kunne utføre dine daglige mål. Dette kan inkludere livsvaner du vil få eller kvitte deg med, økonomi, «life hacks», bærekraft eller hvilket som helst område i livet du brenner for.
  3. Kjærlighet: Bli den beste versjonen av deg selv. Øv på hvordan du skal behandle deg selv og andre med respekt og kjærlighet, samt definere og jobbe mot å fylle ditt fulle potensiale.

Undervisning

Året vil by på undervisning fra dyktige lærere og inspirerende gjesteinstruktører, inkludert unge entreprenører som har fulgt drømmene sine og startet egne bedrifter. Hvordan er det å starte egen bedrift? Hvordan ser hverdagen ut som din egen sjef? Hvilke økonomiske utfordringer kan man forvente underveis?

Gjennom spennende workshops vil du få innsikt i disse spørsmålene og lære av de beste. 

Studietur: Italia

Det er kjekt å se filmer om fjerne og eksotiske kulturer, men det er enda bedre å oppleve dem selv! Klasseturene vil gi deg mulighet til å prøve nye smakfulle retter, se fantastisk natur og kjenne på hvordan det er å bo i andre land. Turene varer bare noen uker, men minnene vil du ha for livet!

Allerede på høsten pakker vi koffertene våre og reiser til Italia – landet som er kjent for sin enestående skjønnhet, rike historie og ikke minst, mat!

Vi reiser først til Solopaca-området der teamet i Ulivieti står klare til å ta imot oss: Ulivieti Castelsanmartino

Italia har siden Romerrikets tid spilt en avgjørende rolle i vår vestlige sivilisasjons utvikling. Vi vil oppleve noe av landets historie og nyte synet av storslått natur, fantastisk kunst og imponerende arkitektur. Vi vil oppleve Pompeii og vulkanen Vesuv, samt vandre gjennom gatene og beundre Trevi-fontenen i Roma.

Det italienske kjøkkenet er verdenskjent, og ingen tur til Italia er komplett uten gastronomiske matopplevelser. God, smakfull og spennende mat finnes overalt! Her kan man beundre Colosseum etter et herlig pastamåltid, eller gå på oppdagelsesferd i sjarmerende smågater mens man småspiser ost og prosciutto – og ikke glem gelato!

Pakk solkrem, eventyrlyst, gode sko og kamera, og gjør deg klar til å bli trollbundet!

Programmet:

Fag i faget

Søk om skoleplass nå

Søknader tas imot fortløpende og behandles i innkommende rekkefølge. Det er alltid lurt å være tidlig ute.

Din framtid - Høstkurs - priser

  • Innmeldingspenger
    kr. 2 600,-
  • Kost og losji
    kr. 52 050,-
  • Semesteravgift
    kr. 4 900,-
  • Fellestur
    kr. 5 000,-
  • Linjepris
    kr. 19 000,-
  • Total:
    kr. 83 550,-