Explore Nepal

Explore Nepal er et valgfag for deg med reiselyst og som ønsker å oppleve hverdagslivet, naturen og kulturen i fjellandet Nepal som er blant de aller fattigste landene i verden.

REIS, LÆR OG OPPLEV

Vi flyr til hovedstaden Kathmandu som ligger ca. 1400 meter over havet. Derfra ser vi de mektige fjellene i Himalaya som strekker seg til 8 848 meter over havet. Nepal grenser til Kina i nord, og til India i vest, sør og øst. Nord i landet ligger verdens høyeste fjell, Mount Everest. Om lag 75 % av landets 30 millioner innbyggere jobber innenfor landbruk, ofte på svært små gårder som knapt nok holder til sjølberging.

Sammen med FORUT, Åsane folkehøgskoles bistandspartner med lang erfaring fra utviklingssamarbeid i Nepal, skal vi bli kjent med barns situasjon i landet, og prosjekter som støttes med hjelp fra Norge.

I hovedstaden Kathmandu i Nepal støtter skolen Child  Workers In Nepal (CWIN) sitt arbeid ved å yte bidrag til barnehjemmet Balika Peace Home, som vi besøker. I tillegg til pengestøtte bidrar elever, ansatte og venner av skolen med å strikke varme gensere til barna på barnehjemmet. Årlig fraktes rundt 60 nystrikkede ullgensere fra Åsane folkehøgskole til Balika.

Vi skal også oppleve steder i og rundt hovedstaden som står på UNESCOs verdensarvliste, og vi skal ut på en fire til seks dagers trekking som går gjennom kulturlandskap og landsbyer som vil ta oss opp i ca. 4000 meters høyde.

Vi reiser med ryggsekk og sovepose og går til fots gjennom unike områder som normalt ikke er vanlige turiststier. De sterkeste inntrykkene og opplevelsene er møter med menneskene som bor i de områdene turen går. Vi blir tatt godt  i mot, får et godt innblikk i leveforhold og ikke minst får vi oppleve livsglede på tross lite materielle goder. Vi kommer til å se – og gå i – et landskap som er overveldende vakkert. Du vil få en opplevelse for livet!

FAGLIG INNHOLD

Før avreise til Nepal, vil du få en innføring i religion, historie og kultur, barns rettigheter, FORUT og vår lokale samarbeidspartner, CWIN – Child Workers in Nepal. Vi går fjellturer, og gjør andre nødvendige forberedelser til turen.

I tillegg til flotte reiseopplevelser utenfor allfarvei ønsker vi gjennom valgfaget å utvikle kunnskap og interesse for fremmedartede samfunn og levesett, kulturforståelse, og gir deg mulighet til å oppdage nye sider ved deg selv.

Ansvarlig for opplegget og undervisningen er Solgun Styve, hovedlærer på Latin-Amerikalinjen ved skolen.

Reiseopplegget krever at du som elev er i normalt god fysisk form, er tilpasningsdyktig og lar deg besnære av å møte det ukjente i form av nye mennesker, steder og utfordringer.

FYSISKE KRAV TIL DEG

For å kunne delta på denne turen må du være i form til å gå turer i fjellterreng med dagsetapper på 4 – 6 timer, og med en ryggsekk som veier 10 – 15 kg på ryggen. Det er forventet at man trener i forkant av turen.

VALGFAGET KOSTER 28.000 KRONER OG INKLUDERER

Fly t/r Kathmandu
• Transport t/r Flesland
• Overnatting og ca to måltider hver dag
• Reiseledere
• Forberedelser og materiell

I tillegg kommer utgifter til vaksiner, visum, mat utover frokost og lommepenger. Turen vil vare 12 – 14 dager avhengig av flytider/pris.

Valgfaget «Explore Nepal» har 16 plasser, og disse blir tildelt etter ”først til møllen-prinsippet”. Ta kontakt med oss på e-post post@asanefolk.no dersom du ønsker å være med. Plassen din blir endelig bekreftet når du har betalt inn depositumet på kroner 9500,-.