Explore Nepal

Explore Nepal er et valgfag for deg med reiselyst og som ønsker å oppleve hverdagslivet, naturen og kulturen i fjellandet Nepal som er blant de aller fattigste landene i verden.

REIS, LÆR OG OPPLEV

Vi flyr til hovedstaden Kathmandu som ligger ca. 1400 meter over havet. Derfra ser vi de mektige fjellene i Himalaya som strekker seg til 8 848 meter over havet. Nepal grenser til Kina i nord, og til India i vest, sør og øst. Nord i landet ligger verdens høyeste fjell, Mount Everest. Om lag 75 % av landets 30 millioner innbyggere jobber innenfor landbruk, ofte på svært små gårder som knapt nok holder til sjølberging. 

Sammen med FORUT, Åsane folkehøgskoles bistandspartner med lang erfaring fra utviklingssamarbeid i Nepal, skal vi bli kjent med barns situasjon i landet, og prosjekter som støttes med hjelp fra Norge.

I hovedstaden Kathmandu i Nepal støtter skolen CWINs arbeid ved å yte bidrag til barnehjemmet
Ballika, som vi besøker. I tillegg til pengestøtte bidrar elever, ansatte og venner av skolen med å strikke varme gensere til barna på barnehjemmet. Årlig fraktes rundt 60 nystrikkede ullgensere fra Åsane
folkehøgskole til Ballika.

Vi skal også oppleve steder i og rundt hovedstaden som står på UNESCOs verdensarvliste, og vi skal ut på en fire til seks dagers trekking som går gjennom kulturlandskap og landsbyer som vil ta oss opp i ca. 4000 meters høyde.

Vi reiser med ryggsekk og sovepose og bruker våre egne bein til å forflytte oss gjennom unike områder som normalt ikke er vanlige turiststier. De sterkeste inntrykkene og opplevelsene er møter med menneskene som bor i de områdene turen går. Vi blir tatt godt  i mot, får et godt innblikk i leveforhold og ikke minst får vi oppleve livsglede på tross lite materielle goder. Vi kommer til å se – og gå i – et landskap som er overveldende vakkert. Du vil få en opplevelse for livet! Dagsetappene på trekkinga er fra 4-6 timer. For å gjennomføre denne turen må du være i normalt god form. Du må være innstilt på å trene noe før turen.

FAGLIG INNHOLD

Før avreise til Nepal, vil du få grunnleggende innføring om religion, historie og kultur, barns rettigheter, FORUT og vår lokale samarbeidspartner, CWIN – Child Workers in Nepal. Vi går fjellturer, og gjør andre nødvendige forberedelser til turen.

I tillegg til flotte reiseopplevelser utenfor allfarvei ønsker vi gjennom valgfaget å utvikle kunnskap og interesse for fremmedartede samfunn og levesett, kulturforståelse, og gir deg mulighet til å oppdage nye sider ved deg selv.

Ansvarlig for opplegget og undervisningen er Solgun Styve, hovedlærer på Latin-Amerikalinjen ved skolen.

Reiseopplegget krever at du som elev er i normalt god fysisk form, er tilpasningsdyktig og lar deg besnære av å møte det ukjente i form av nye mennesker, steder og utfordringer.

VALGFAGET KOSTER 20.000 KRONER OG INKLUDERER

Fly t/r Kathmandu
• Transport t/r Flesland
• Overnatting og ca to måltider hver dag
• Reiseledere
• Forberedelser og materiell

I tillegg kommer utgifter til vaksiner, visum, mat utover frokost og lommepenger. Turen vil vare 12 – 14 dager avhengig av flytider/pris.

Valgfaget «Explore Nepal» har 16 plasser, og disse blir tildelt etter ”først til møllen-prinsippet”. Ta kontakt med oss på e-post post@asanefolk.no dersom du ønsker å være med. Plassen din blir endelig bekreftet når du har betalt inn depositumet på kroner 9000,-.