På smak av verden Madagaskar lærer og opplever du blanet annet:
På linjen vil du lære mange ulike teknikker, smaker og matkulturer. Sammen med andre matglade vil du lære å lage alt fra enkle retter til eksotiske festmåltider.
- 3 ukers studietur til Madagaskar
- Mat fra ulike kulturer
- Basiskunnskaper på kjøkkenet
- Viktigheten av mat i verden
- Matglede og ferdigheter for resten av livet
- Ernæring, trening og trivsel
Dette er linjen for den matglade og eventyrlystne
Du er kanskje en matglad og aktiv person, nysgjerrig på ulike smaker og matopplevelser eller kanskje du bare vil lære å lage mat.
Hverdagen på smak av verden Madagaskar
En typisk hverdag på linjen er matlaging på kjøkkenet eller undervisning og diskusjoner i klasserommet med ulike tema, utfordringer rundt mat, matkulturer og tradisjoner. Studietur til Ute lager vi gjerne mat på grill, kokegrop, bål eller primus. Madagaskar krever at vi er bra form, så i løpet av skoleåret legger vi inn tid til både turer og treningsøkter og ulike aktiviteter som sykkel, sandvolleyball og discgolf, for å nevne noe.
Linjen krever ingen forkunnskaper om mat, men det vil være en stor fordel om du er matglad og liker å holde deg aktiv.
Studietur: Madagaskar
Vi spiser oss igjennom god lokal mat, opplever lokal matkultur og ulike matmarkeder.
Programmet dag for dag:
- Dag 1: Reisedag, Bergen - Antananarivo Madagaskar
- Dag 2 - 3: Akklimatisering i Madagaskars hovedstad Antananarivo. Kulturvandning og avslapping. Vi venner oss til folket, maten og kulturen.
- Dag 4: Vi reiser videre Antsirabe, hvor vi kjører gjennom mange små landsbyer og fjellandskap med blant annet risplantasjer
- Dag 5 - 7: Antsirabe. Museum, utforske matmarked, spise klassisk gassisk mat.
- Dag 8: Antsirabe – Ambalakely. Vi suger til oss inntrykk og lærdom fra kulturen og folket.
- Dag 9 - 12: Ambalakely. Vi puster ut med noen rolige dager. Ambalakely er en rolig fjellandsby hvor de blant annet produserer te, ris, poteter mm. Her skal vi leve det enkle liv med ren mat, vakker natur og et fantastisk folkeslag. Kanskje kan vi lage mat til lokalbefolkningen også?
- Dag 13: Ambalakely- Ambalavao – Ranohira. Hva er vel madagaskar uten lemurer? Vi besøker et lemur-reservat.
- Dag 14: Ranohira . Isalo. Vi besøker Isalo nasjonalpark. Her blir det fjelltur, bading i vannkilder fra fossefall og møte med minst 3 ulike lemurarter.
- Dag 15: Ranohira- Toliara- Ifaty.
- Dag 16 - 19: Vi avslutter eventyret i Ifaty med avslappinng på kanskje verdens fineste strander, bading og vannski om du tør. Dagene i Ifaty blir også brukt til refleksjon og oppsummering av alle inntrykkene.
- Dag 20: Ifaty- Antananarivo . Vi flyr tilbake til Antananarivo
- Dag 21: Hjemreisedag
Linjelærer Ørjan Teigland
Ørjan er en dreven kokk med mange års erfaring fra hoteller, restauranter og bakeri. Han er opptatt av god smak og gjerne mat fra alle verdenshjørner. Er svært sport- og friluftsinteressert og er også en humørspreder på skolen.
Fag i faget
- Matkultur lokalt og internasjonalt
- Matlaging innendørs og utendørs
- Sesongarbeid, innhøsting og sanking av råvarer
- Fiske
- Lage mat ute med bål og stormkjøkken
- Kunnskap om hva som er mulig innenfor et gitt budsjett
- Lage kortreist og bærekraftig mat
- Besøke matsentralen
- Trening
- Fjellturer og sykkelturer
- Forberedelser til studietur
Søk om skoleplass nå
Søknader tas imot fortløpende og behandles i innkommende rekkefølge. Det er alltid lurt å være tidlig ute.
Vårkurs - Smak av Verden Madagaskar - priser
Innmeldingspenger
kr. 2 600,-Kost og losji
kr. 52 050,-Semesteravgift
kr. 4 900,-Linjepris inkl. studietur
kr. 31 000,-
Total:
kr. 90 550,-