Åsane Folkehøgskole | Nepal
Skolen har linjene: Musikk og Vokal, Teater og Impro, Globalt perspektiv - India, Latin-Amerika - Mexico og Cuba, Skriveverksted, Spilldesign og programmering, Kunst og Design og Hestesport. Eies av av IOGT i Norge og har et nært samarbeid med bistandsorganisasjonen FORUT.
folkehøgskole, åsane, bergen, teater, impro, musikk, vokal, sang, internasjonalt arbeid, kunst, design, litteratur, skrivekunst, hestesport, spilldesign, programmering, latin-amerika, india
28841
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-28841,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

EXPLORE NEPAL!

Opplev det magiske Nepal med Åsane Folkehøgskole! Vi reiser sammen til Katmandu for å oppleve et fantastisk folk og noe av den mest dramatiske naturen som er å oppleve på jorden.

Reis, lær og opplev!

Dette er et valgfag for deg med reiselyst og som ønsker å oppleve hverdagslivet, naturen og kulturen i fjellandet Nepal som er blant de aller fattigste landene i verden.

 

Vi flyr til hovedstaden Kathmandu som ligger ca. 1400 meter over havet. Derfra ser vi de mektige fjellene i Himalaya som strekker seg til 8 848 meter over havet. Nepal grenser til Kina i nord, og til India i vest, sør og øst. Nord i landet ligger verdens høyeste fjell, Mount Everest. Om lag 75 % av landets 30 millioner innbyggere jobber innenfor landbruk, ofte på svært små gårder som knapt nok holder til sjølberging.

 

Sammen med FORUT, Åsane folkehøgskoles bistandspartner med lang erfaring fra utviklingssamarbeid i Nepal, skal vi bli kjent med barns situasjon i landet, og prosjekter som støttes med hjelp fra Norge. Vi skal blant annet besøke et barnehjem for vanskeligstilte barn. Vi skal også oppleve steder i og rundt hovedstaden som står på UNESCOs verdensarvliste, og vi skal ut på en fire dagers trekking som går gjennom kulturlandskaper og landsbyer som vil ta oss opp i 2500 meters høyde.

 

Vi reiser med ryggsekk og sovepose og bruker våre egne bein til å forflytte oss gjennom unike områder som normalt ikke er vanlige turiststier. De sterkeste inntrykkene og opplevelsene er møter med menneskene som bor i de områdene turen går. Vi blir tatt godt  i mot, får et godt innblikk i leveforhold og ikke minst får vi oppleve livsglede på tross lite materielle goder. Vi kommer til å se – og gå i – et landskap som er overveldende vakkert. Du vil få en opplevelse for livet! Dagsetappene på trekkinga er fra 4-6 timer. For å gjennomføre denne turen må du være i normalt god form.

Valgfaget:

Før avreise til Nepal, vil du få grunnleggende innføring om religion, historie og kultur, barns rettigheter, FORUT og vår lokale samarbeidspartner, CWIN – Child Workers in Nepal. Vi går fjellturer, og gjør andre nødvendige forberedelser til turen.

 

I tillegg til flotte reiseopplevelser utenfor allfarvei ønsker vi gjennom valgfaget å utvikle kunnskap og interesse for fremmedartede samfunn og levesett, kulturforståelse, og gir deg mulighet til å oppdage nye sider ved deg selv.

 

Ansvarlig for opplegget og undervisningen er Solgun Styve, hovedlærer på Latin-Amerikalinjen ved skolen.

 

Reiseopplegget krever at du som elev er i normalt god fysisk form, er tilpasningsdyktig og lar deg besnære av å møte det ukjente i form av nye mennesker, steder og utfordringer.

 

Turen koster kr 20.000,-. Dette inkluderer:

• Fly t/r Kathmandu
• Transport t/r Flesland
• Overnatting og minst to måltider hver dag
• Reiseledere
• Forberedelser og materiell

 

I tillegg kommer utgifter til vaksiner, visum, mat utover frokost og lommepenger. Turen vil vare 10-12 dager avhengig av flytider/pris.

 

Valgfaget «Explore Nepal» har 16 plasser, og disse blir tildelt etter ”først til møllen-prinsippet”. Ta kontakt med oss på e-post post@asanefolk.no dersom du ønsker å være med. Plassen din blir endelig bekreftet når du har betalt inn depositumet på kroner 9000,-.

Lyst å bli med på et fantastisk skoleår med studietur til Nepal?