Internat og fasiliteter

Åsane Folkehøgskole har syv internatbygg. Hvert bygg består av åtte til tolv dobbeltrom. Som regel er det to rom som deler bad og toalett. Vi har kun et begrenset antall enkeltrom. Ønsker du enkeltrom må du betale ekstra for dette.  På internatene finner du vaskemaskin/tørketrommel, et lite kjøkken med kokemuligheter og kjøleskap, og et trivelig fellesrom på hvert internat. Elevene er selv ansvarlige for å holde både egne rom og fellesrom rene.

Alle hovedmåltider tilberedes på skolens storkjøkken av dyktige kokker,  og spises felles i skolens trivelige spisesal.

Skolen har også et stort elev-/ undervisningskjøkken der du og dine medelever kan møtes å lage mat for hyggelige anledninger enten det er til internatet, til linjen eller kanskje bare du og noen gode venner som har lyst å ha en hyggelig stund med litt selvlaget mat

I skolens nærområder finnes mange fine turløyper enten du ønsker å gå til fjells, eller du vil benytte deg av småveier og turstier i skolens umiddelbare nærhet.

Skolen har ballbinge, gymsal og treningsrom som står til elevenes disposisjon. Gjennom skoleåret har vi valgfag som gir deg tilbud om trening og turopplevelser.

Åsanes høyeste fjell, Hylkjeveten (486 moh), ligger i skolens umiddelbare nærhet og er en populær topptur å ta for mange av skolens elever. Hvert år har vi konkurranser om hvem av elevene og hvilke klasser som har flest turer til toppen i løpet av skoleåret.

Om du har lyst får du også muligheten til å teste kondis og utholdenhet i motbakkeløpet «Stoltzen opp» (Stoltzekleiven opp). En turløype som starter i Sandviken og går bratt oppover til toppen av Sandviksfjellet som er et av de 7 fjellene som omkranser Bergen.