KOMPETANSEFAG

En formiddag hver uke samles alle elevene ved Åsane Folkehøgskole til Kompetansefag. Her arbeider vi sammen om å få en større forståelse av skolens fire kompetanseområder: Kreativ-, samhandling,- global og livskompetanse.

Opplegget er forskjellig fra uke til uke, og innebærer alt fra forelesninger og workshops til ekskursjoner og besøk fra forskjellige organisasjoner. Vi ønsker å skape nytt engasjement og å dyrke den kompetansen som elevene allerede har.

Utover året åpner vi også for «Faglig frislepp», hvor elevene kan formidle sine egne interesser og engasjement. Sammen utfordrer og skaper vi kunnskap, verdier og holdninger som er relevante både for livet ved skolen – og livet etterpå.

BOBLESPREKK

En halvtime hver torsdag morgen er alle elevene på skolen samlet til Boblesprekk. Her tas det opp saker fra det internasjonale nyhetsbildet og den offentlige debatten – fra verden utenfor boblen vår.

LØRDAGSSEMINAR

De fleste lørdagene i skoleåret har vi undervisning på formiddagen, om kvelden samles vi til elevkvelder eller andre arrangementer som er felles for alle elevene. På en del av lørdagsseminarene har vi gjester utenfra. Det kan være forelesere fra ulike ideelle organisasjoner. Dette kan være forfattere, billedkunstnere og musikere. Andre lørdagsseminarer har de forskjellige linjene ansvar for – her får elevene på linjene anledning til å presentere ting de er opptatt av for sine medelever.

SKOLEKOR

Fellesskap er viktig og derfor har skolekoret en sentral plass i undervisningen. Vi begynner skoleåret med allsang og repertoaret blir pop, viser og musikallåter. Seinere begynner øvelser med skolekoret en gang i uka hvor alle elevene er med. Siden dette er et kor for alle, kreves ingen forkunnskap. Likevel skal vi få det til å låte bra, og vi synger for det meste 3-stemt og 4-stemt. I løpet av skoleåret opptrer koret i forbindelse med flere av skolens større arrangement. I desember arrangerer vi en stemningsfull julekonsert.

KULTURTIME OG KULTURUTFLUKTER

Bergen har en mengde faste ensembler som spiller på byens mange scener: Den Nationale Scene, Ole Bull Scene, Logen, USF Verftet der Bergen Jazzforum og Vestnorsk jazzsenter holder til, Ricks teater, diverse klubber og småscener som Hulen, Garage, Kvarteret osv. Grieghallen er byens storstue som i tillegg til å huse Bergen Filharmoniske orkester, også tilbyr et bredt utvalg konserter og forestillinger gjennom året. Her finner du opera, show og konserter med ulike berømtheter innenfor mange ulike sjangere. Norges eneste profesjonelle danseensemble utenfor Oslo, Nye Carte Blanche holder også til i Bergen. Bergen kino har 18 digitale kinosaler, og hver høst arrangeres BIFF som er en egen filmfestival for dokumentarfilm.

Åsane folkehøgskole bruker Bergens kulturtilbud aktivt gjennom skolens unike kulturprogram: ”kulturtimen”. Her tar vi i bruk byens kulturtilbud og syr sammen en pakke som har som mål å gjøre deg kjent med deler av det teater-, konsert- og kunsttilbudet som finnes i Bergen. I undervisningstiden forbereder og diskuterer vi de forestillingene og konsertene vi skal se og har sett. Vi kan love deg gode opplevelser dersom du selv stiller med et åpent sinn. Billetter og transport til alle forestillingene er betalt gjennom skolepengene.