Revy og teater

Revy og teater

Revy og teater

På Revy og teater-linjen vil du få utvikle deg som skuespiller. Du får opplæring og veiledning til videre satsing innen teater. Vi jobber med skuespillerteknikk og impro, scenetekst, regi og scenografi og teaterfagets mange fysiske uttrykksformer. Vi jobber både med revy og teater – individuelt og i ensemble. Alt arbeid er rettet mot produksjon og spill av forestillinger, både på og utenfor skolen.

Forestillinger

I løpet av året setter vi opp flere forestillinger innen ulike sjangere. Vi jobber både med korte og lengre tekster, alt fra monologer til ensemble, vi kan improvisere frem et stykke i klassen, eller vi bruker manus. På høsten lager vi og setter opp en revy forestilling og i løpet av vårsemesteret har klassen sin hovedproduksjon, en fullverdig forestilling med utgangspunkt i et skrevet manus.

Revy 

Revy er en teaterforestilling som er sammensatt av flere numre, eksempelvis sketsjer, monologer, stand up, sang eller dans, som regel med aktuelle temaer. 

Revyene har parallelt og seinere utviklet seg til blant annet musikalske show, litterære og politiske kabareter, stand up-komikk og teatersport. Vi skriver og setter sammen en nummerrevy som vi viser for skolen i løpet av året.  

Impro

Impro er en kunst i seg selv. Teatersport brukes gjerne som en referanse når vi snakker om impro. Gjennom ulike øvelser og leker øver vi inn teknikker som hjelper deg til å improvisere en karakter, en figur, en stemning og ikke minst – den gode replikken.

Sminke

Vi har workshop med egen makeup-artist i grunnleggende teater og show sminke og effektsminke. Her lærer du å sminke deg eldre, lage kulehull og troverdige sår, samt hårstyling og bruk av parykk/ løsskjegg.

 

Fag i faget

  • Grunnleggende skuespillertrening
  • Improvisasjon og teatersport
  • Karakterarbeid
  • Scenekamp
  • Stemmebruk
  • Kropp og bevegelse
  • Tekstanalyse
  • Teatersminke
  • Lyd og lys
Cato Jensen

Cato Jensen

Lærer - Revy og teater

Hverdagen på linjen

Hverdagen er organisert rundt linjens produksjoner. Vi arbeider med flere oppsetninger i løpet av året, både i stor og liten skala, og lar disse gi oss retning og motivasjon.

Underveis i arbeidet fletter vi inn erfaringer som gir deg økt kunnskap om teaterteknikker og teaterteori. Vi er innom Stanislavskijs metode, Method Acting og Chubbuck-teknikk for å nevne noe.

Du får en travel og innholdsrik hverdag på linjen, og du som elev er med på å påvirke hvordan skoleåret blir. Vi jobber med mange ulike former for teatersport og impro. Dette i tillegg til vårt hovedfokus, som er at vi alltid har en ny premiere å jobbe fremover mot.

 

Studietur: Interrail – København, Berlin, Paris og London

 

Vårens studietur blir interrail der vi går på toget i Bergen og stopper i København, Berlin. Paris og London. Reisen vil gi oss noen fantastiske opplevelser og massevis av inspirasjon fra forestillinger og workshops med profesjonelle scenekunstnere i Europa.

Vi går på forestillinger og opplever noe av det ypperste innen teater, musikkteater, konserter og show. Vi går backstage på teater og får workshop med skuespillere som jobber på de store scenene. 

Se hva tidligere elever sier om Revy og Teater på Åsane folkehøgskole!

Etter vgs var jeg skolelei og trengte å ta et friår. Teater er noe jeg alltid har synes var gøy å holde på med. Før jeg startet på folkehøyskole selv, syntes jeg folkehøgskole virket som en plass for litt mer spesielle folk, men det stemmer absolutt ikke!

Jeg er veldig takknemlig for at jeg valgte å gå på Revy- og teaterlinjen på Åsane folkehøgskole. I løpet av året har jeg fått muligheten til å utfordre meg selv ved å spille flere ulike roller i alt fra barneteater til farse. Vi lager ikke bare «teater» men som elever får vi stor frihet av læreren vår Cato til å styre hva slags kreative produksjoner vi vil lage. På linja opplevde jeg en lærer  som har høy kompetanse på både revy og teater, og viktigst av alt;  han er en fantastisk lærer som virkelig ser elevene sine.

I tillegg har jeg løpet av året fått være med på masse gøy! Jeg har vært med på sminkekurs, jeg har sett masse teater og stand-up og reist på en spennende studietur. Studieturen bestod av interrail rundt til de fire storbyene København, Berlin, Paris og London. Det var virkelig en fantastisk tur som ga masse store inntrykk og som attpåtil var «budsjettvennlig».

Året på Åsane har gjort at jeg har fått lærelysten tilbake. Jeg har både fått utviklet meg som skuespiller, og fått gode minner og venner for livet. Hvis du har interesse for revy og teater, og er litt skolelei etter Vgs, og vil utfordre deg selv på scenen, er Revy og teater på Åsane folkehøyskole absolutt noe for deg.

 

Olivia Myrvang, elev Teater og revy, 23-24