REVY OG TEATER

Scene – Show – Teater – Impro

Revy og teater

På Revy og teater-linjen vil du få utvikle deg som skuespiller. Du får opplæring og veiledning til videre satsing innen teater. Vi jobber med skuespillerteknikk og impro, scenetekst, regi og scenografi og teaterfagets mange fysiske uttrykksformer. Vi jobber både med revy og teater – individuelt og i ensemble. Alt arbeid er rettet mot produksjon og spill av forestillinger, både på og utenfor skolen.

Forestillinger

I løpet av året setter vi opp flere forestillinger innen ulike sjangere. Vi jobber både med korte og lengre tekster, alt fra monologer til ensemble, vi kan improvisere frem et stykke i klassen, eller vi bruker manus. På høsten lager vi og setter opp en revy forestilling og i løpet av vårsemesteret har klassen sin hovedproduksjon, en fullverdig forestilling med utgangspunkt i et skrevet manus.

Sminke

Vi har workshop med egen makeup-artist i grunnleggende teater og show sminke og effektsminke. Her lærer du å sminke deg eldre, lage kulehull og troverdige sår, samt hårstyling og bruk av parykk/ løsskjegg.

 

 

Impro

Impro er en kunst i seg selv. Teatersport brukes gjerne som en referanse når vi snakker om impro. Gjennom ulike øvelser og leker øver vi inn teknikker som hjelper deg til å improvisere en karakter, en figur, en stemning og ikke minst – den gode replikken. I impro vil du bli øvd i å lytte til andre, respondere på andres innspill, ta initiativ og være kreativ, handle på impuls, både egen og andres, kort sagt være en del av et ensemble. Du vil også bli utfordret på egne ferdigheter, og det å gi av deg sjøl. Impro er øyeblikkets kunst – det skaper engasjement og glede, latteren sitter løst, og vi bygger kreativ kompetanse, samhandlingskompetanse og tillit i klassen.

Fag i faget

  • Grunnleggende skuespillertrening
  • Improvisasjon og teatersport
  • Karakterarbeid
  • Scenekamp
  • Stemmebruk
  • Kropp og bevegelse
  • Tekstanalyse
  • Teatersminke
  • Lyd og lys
 
 
Cato Jensen

Cato Jensen

Lærer - Revy og teater

Hverdagen på linjen

Hverdagen er organisert rundt linjens produksjoner. Vi arbeider med flere oppsetninger i løpet av året, både i stor og liten skala, og lar disse gi oss retning og motivasjon.

Underveis i arbeidet fletter vi inn erfaringer som gir deg økt kunnskap om teaterteknikker og teaterteori. Vi er innom Stanislavskijs metode, Method Acting og Chubbuck-teknikk for å nevne noe.

Du får en travel og innholdsrik hverdag på linjen, og du som elev er med på å påvirke hvordan skoleåret blir. Vi jobber med mange ulike former for teatersport og impro. Dette i tillegg til vårt hovedfokus, som er at vi alltid har en ny premiere å jobbe fremover mot.

 

Se hva tidligere elever sier om Revy og Teater på Åsane folkehøgskole!

Studietur: København, Berlin, Paris og London

 

Vårens studietur blir interrail der vi går på toget i Bergen og stopper i København, Berlin. Paris og London. Reisen vil gi oss noen fantastiske opplevelser og massevis av inspirasjon fra forestillinger og workshops med profesjonelle scenekunstnere i Europa.

Vi går på forestillinger og opplever noe av det ypperste innen teater, musikkteater, konserter og show. Vi går backstage på teater og får workshop med skuespillere som jobber på de store scenene.